Веднъж исках да изненадам съпруга си. Реших да отида на работното му място и да му донеса обяд. Приближих се до вратата и чух разговор, който неприятно ме изненада

Аз съм на двадесет и девет години. Може би съм най-наивната жена на света, защото доскоро си мислех, че в семейството ми всичко е наред. И съм сгрешила в избора си… Съпругът ми се оказа предател и егоист. Все още не мога да повярвам, че той постъпи така с мен.

Познаваме се от десет години, от които шест сме женени. Името му е Робърт, той е изключително внимателен и грижовен и осигуряваше прехраната на мен и децата ми. По време на съвместния ни семеен живот ни се родиха две деца: син и дъщеря. С моя помощ съпругът ми успя да открие бизнес. Този бизнес му носеше добри доходи.

Аз работех като помощник-продавач. А неотдавна отворих свой собствен онлайн магазин за дрехи. Така че, докато дъщеря ми е на детска градина, а синът ми спи, аз работя и печеля пари.

Теглото ми винаги е било около петдесет и четири килограма. След раждането на детето ми качих двадесет килограма. Отначало се надявах, че грижите за две деца и животът вкъщи ще ми помогнат да отслабна. Но не всичко е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Поставих си цел да сваля килограмите: Хранех се правилно, правех упражнения, пиех много вода и се отказах от брашното. Но теглото ми не се е променило и това много ме натъжава. Започнах да се чувствам много комплексирана от това.

След второто ми раждане престанах да се харесвам. Вече не се чувствах женствена или привлекателна. А Робърт се промени пред очите ми. Той спря да ме целува и да ме прегръща. За нищо друго дори не говоря. Забравила съм кога за последен път сме говорили за нещо. Всичките ни разговори се ограничаваха до изясняване на битови въпроси.

Съгласна съм, че се чувствах много по-уверена и привлекателна с теглото си, преди да родя. Сега се чувствам неудобно, когато се погледна в огледалото сама. Осъзнавам, че връзката ни се е влошила заради това. Тогава реших да поправя ситуацията. Един ден исках да изненадам съпруга си. Реших да дойда на работното му място и да му донеса обяд. Приближих се до вратата и подслушах разговора:

“Скъпи, не се притеснявай, ще дойда при теб след работа. Предупредих съпругата си, че имам работа до шия. Тя дори не знае, че съществуваш!”

Не влязох в кабинета, обърнах се и си тръгнах.

Тъй като той не разбира, аз напълнях, защото родих съвместното ни дете. Той самият не е съвършен, но вижда недостатъците ми. Той също е с наднормено тегло, но аз не му търся заместник.

И така, дали съпругът ми ме взема за глупачка? Не можах да кажа на Робърт , че съм чула всичко. Какво трябва да направя? Да подам молба за развод… А децата? Как са без баща си? Да се преструвам, че нищо не се е случило? Не мисля, че мога да издържа толкова дълго.

Засега реших да продължа да се грижа за себе си. Записах се във фитнес зала. Първо ще покажа на съпруга си кого е загубил, а после ще видим.

 

Rate article
Веднъж исках да изненадам съпруга си. Реших да отида на работното му място и да му донеса обяд. Приближих се до вратата и чух разговор, който неприятно ме изненада