Веднага щом сестра ми стъпи в дома ни, тя започна да критикува ремонта и мебелите ни. Тогава бързо я поставих на мястото ѝ

Наскоро сестра ми ни дойде на гости. Бях много щастлива да я видя, защото не се бяхме виждали от доста време. Откакто се омъжих и се преместих в столицата. Оттогава вече не се прибирам у дома. Със сестра ми разговаряхме само по телефона. И то много рядко, тъй като всяка от нас си има свои грижи и живот.

Сестра ми реши да отиде в университет. Затова дойде да подаде документите си и да се огледа. Тази година със съпруга ми завършихме ремонта на двустайния ни апартамент и купихме някои мебели. Все още трябваше да купим много неща, но не бързахме – имахме още цял живот пред себе си   .

но сестра ми започна да критикува съпруга ми и мен още от прага. Виждате ли, мебелите ни не са много модерни, а цветът на стените е остарял. Опитахме се да не обръщаме внимание на думите ѝ. Беше ни дошла на гости за няколко дни, така че не се интересувахме особено от мнението ѝ.

Но търпението ни се пречупи, когато сестра ми каза, че банята ни е неудобна, а мивката е твърде ниска. Най-лошото от всичко беше, че тя отпи глътка кафе и започна да киха. Пръските кафе се разлетяха из цялата къща и изцапаха новата ни бяла стена и маса.

Съпругът ми се опита да се овладее, но аз не можах. Казах ѝ, че сестра ми няма да остане при нас за няколко дни, както беше планирала, а ще замине със следващия влак за дома.

Тя нямаше думи. Може би беше грубо от моя страна, но няма да позволя на никого да плюе в душата ми. Със съпруга ми вложихме толкова много усилия в ремонта, да не говорим за пари. А тя се държи като пълноценна домакиня. Нека се оплаква на мама и татко. Те бързо ще я научат как да се държи   .

 

 

Rate article
Веднага щом сестра ми стъпи в дома ни, тя започна да критикува ремонта и мебелите ни. Тогава бързо я поставих на мястото ѝ