В този ден загубих нещо много ценно за мен, но в същото време спечелих нещо повече.

веднъж пътувах с влак, за да посетя майка си. Този път имах голям късмет със съпътстващите ме пътници. Брат ми и сестра ми пътуваха с мен в купето. Те бяха почти на моята възраст. Говорихме си с тях през целия път. Оказаха се много мили хора. Слязох няколко спирки по-бързо. Взехме си довиждане и дори обменихме данни в социалните мрежи. Когато се канех да извикам такси, осъзнах, че съм си загубил портфейла. Сигурно съм го оставил във влака   .

За съжаление това ми се случва често. И то не заради парите, които бяха в него, а заради факта, че беше подарък от баща ми. Той почина преди няколко години… Докато си мислех какво да правя, едно момиче, което срещнах във влака, ми писа. Беше намерила портфейла ми и щеше да се връща в столицата със същия влак като мен. Така че се уговорихме да се срещнем. След като пристигнах в дома на майка ми, й разказах за ситуацията   .

Майка ми веднага започна да ми задава стотици въпроси: “откъде е”, “как се казва”, “къде работи”, “харесваш ли я”. Обясних на майка ми, че това е само случайно познанство, а майка ми само се усмихна.

– “Сине, нищо не се случва случайно.

Когато се срещнахме отново, тя ме хвана за ръка и каза:

– “Знаеш ли, радвам се, че се срещнахме отново. Наистина много ми хареса.

И все пак майка ми беше права…

 

Rate article
В този ден загубих нещо много ценно за мен, но в същото време спечелих нещо повече.