В продължение на 6 години отглеждах дете, мислейки, че е мое, но се оказа, че не е.

Преди, когато чувах подобни истории за родители, които случайно са отгледали чужди деца, си мислех, че са безгръбначни и никога не можех да си представя себе си в такава ситуация. Как можеш да се съгласиш да отгледаш дете, което всъщност принадлежи на друг родител, ако знаеш за това?

Но сега точно това се случи с мен. Съпругата ми ми призна, че дъщеря ни не е мое биологично дете. Не можех да повярвам, защото през всичките тези 6 години, в които живеехме заедно, всичко беше наред. Оказва се, че тя вече е била бременна, когато се запознахме, и всичко се е случило толкова бързо, че съм си помислил, че това момиче е мое. С течение на годините се привързах много към дъщеря си и дори се влюбих в нея. Но сега тази новина преобърна живота ми с главата надолу   .

вече не мога да мисля за нея като за свое дете. Никога няма да мога да я обичам така, както бих я обичал, ако беше моя биологична дъщеря. Преместих се далеч от жена си, не мога да бъда в един и същи апартамент с жена, която ме е лъгала толкова много години. Сега мисля за самата си дъщеря. Как ще й се отрази това? Тя расте и е способна да разбере много неща. За нея аз бях баща, а после внезапно изчезнах. Осъзнавам, че това може да е егоистично от моя страна. Затова реших, че ще се срещам с доведената си дъщеря веднъж седмично. Жена ми се моли и ме умолява да се върна, иска прошка. Но аз не мога да го направя сега. Не съм готов да я изслушам или дори да я видя    .

 

Rate article
В продължение на 6 години отглеждах дете, мислейки, че е мое, но се оказа, че не е.