В продължение на 10 години живях в щастлив брак, но едно съобщение промени всичко

От десет години съм щастливо омъжена. Със съпруга ми отглеждаме две деца, имаме апартамент и сме осигурени. Опитваме се да дадем на децата най-доброто, затова съпругът ми работи усилено и печели много. Всеки ден той се прибира късно вечерта и си ляга направо в леглото.

Една вечер съпругът ми се прибра по-късно от обичайното и направо си легна. Довършвах книгата си, когато видях как телефонът му светна и дойде съобщение.

Никога не съм искала да го разпитвам, защото винаги съм му имала доверие. А и съпругът ми нямаше нищо интересно, освен съобщения от банката или данъчната служба… И тогава любопитството ми победи и аз все пак прочетох съобщението. Не можех да повярвам на това, което видях в гардероба, мислех, че е сън. Веднага ме обзе паника и отидох да се измия във ваната, където прекарах нощта.

На сутринта, когато приготвях закуска за съпруга и децата си, бях в обичайното си настроение. Всяка сутрин приготвям обяда на съпруга ми за работа и го слагам до хладилника, но днес той не беше там. Той веднага забеляза и ме попита какво се е случило. Казах му, че ще намери отговора в телефона си. Съобщението, което му написа съпругата му, беше със следното съдържание: “Скъпи, поздравления за теб, поздравления и за двама ни, имаме дългоочакван син”.

Той бързо допи кафето си, целуна децата ни и избяга от стаята, като каза: “Някой сигурно е сбъркал номера. Ще закъснея, така че не ме чакайте”. И аз отидох на работа. Просто не можех да се успокоя, заведох децата на училище и се обадих на онази жена. През нощта си записах номера. Момичето се казваше Вероника и се оказа, че е служителка на съпруга ми. Спокойно ми каза, че отдавна чака това дете и не знае, че съпругът ми има семейство. Той каза, че никога не е споменавал, че има семейство и не носи годежен пръстен на работа.

Вероника ме разбра и започна да съжалява и мен, и себе си. Тя е млада, красива и хубава, сега имат син. Не можех да го проумея и отидох на работа при съпруга си. Когато отидох при него в работно време, той разбра, че вече не е време за жертви, и си призна всичко. Решихме да се разделим.

Съпругът ми никога не е живял с Вероника. Не знам нищо за живота му. Той все още осигурява прехраната на децата, но аз не мога да се примиря с това.

Как да се примиря със случилото се?

 

Rate article
В продължение на 10 години живях в щастлив брак, но едно съобщение промени всичко