В неделя планирахме да поспим, но гостите на сватбата ни прекъснаха с въпросите си и ни изненадаха.

срещах се с Дейвид от три години, когато той ме помоли да живея с него, което означаваше да се преместя при родителите му. След като се оженихме, всичко тръгна надолу   .

Свекърва ми постоянно обвиняваше сина си за моите действия, което водеше до недоразумения и конфликти. Тя поставяше под въпрос решенията ми, независимо дали работя, или си стоя вкъщи. Една неделя искахме да спим, но тя нахлу в стаята ни и започна да ни се кара, че още не сме станали. Дейвид се опита да ни защити, но тя настояваше, че това е нейната къща и тя има право да я управлява   .

Като не можеше да понася повече тази ситуация, Дейвид реши да потърси апартамент под наем още същата вечер. Цените бяха високи, но нямахме друг избор. Веднага щом се нанесохме, нещата започнаха да се подобряват.

по-късно разгледахме парцел, но нямахме достатъчно пари за кладенец. Обърнахме се към родителите на Давид за помощ. Собственият ми баща почина, когато бях много малък, и майка ми, която живее в селото, отгледа двамата ми по-малки братя   .

Започнахме да строим къща от нулата и в процеса на работа попаднах на документи, които показваха, че парцелът е регистриран на името на свекърва ми. Бях шокирана и разказах за това на Дейвид. Той спокойно ми обясни, че това е просто формалност, тъй като родителите ми са платили парите и след това са прехвърлили собствеността на нас.

Не повярвах на това обяснение и помолих свекърва ми да напусне къщата ни. Живяхме отделно един месец, но Дейвид обеща да оправи всичко и ме убеди да дам още един шанс на връзката ни. Няколко месеца по-късно разбрах, че съм бременна, и старата ми мечта се сбъдна.

Когато чух новината, възобнових контактите със свекърва си, но поведението им не се промени. Продължаваха да се обаждат и да ни канят в дома си, за да видим бебето, въпреки молбата ми да ме оставят на мира. Свекърва ми допълнително подклаждаше напрежението, което водеше до дребни спорове между мен и Дейвид. Напомнях му за неизпълнените обещания и лошото отношение на семейството му   .

Тогава настъпи повратна точка. Свекърва ми се свърза с майка ми и обсъдиха възможността да пререгистрират къщата на нас, но от майка ми поискаха да се откаже от половината от стойността на къщата. Когато тя отказа, свекърва ми ме разкритикува, обвинявайки ме, че не знам как да работя и не полагам никакви усилия.

В този момент осъзнах, че никога няма да можем да се разбираме, защото парите сякаш диктуват живота им. Беше време да сложа край на тази връзка. Нямах нужда някой да ми диктува как да живея живота си. Реших да живея за себе си, а не за очакванията на обществото.

Не съжалявам за решението си. Знам, че мога да осигуря прехраната на себе си и на детето си. Съпругът ми най-вероятно ще продължи да живее с майка ми.

Смятате ли, че жената е постъпила правилно?

Действията на жената могат да се разглеждат като начин да постави на първо място собственото си благополучие и независимост, като се имат предвид трудните обстоятелства и обтегнатите отношения с роднините ѝ. Ситуацията на всеки човек е уникална и решението, което тя е взела, се основава на собствената ѝ преценка какво е най-добро за нея и детето ѝ.

 

Rate article
В неделя планирахме да поспим, но гостите на сватбата ни прекъснаха с въпросите си и ни изненадаха.