В един момент жената стигнала до момента, в който поведението на съпруга ѝ станало твърде болезнено за нея, и открито му казала за това. Мъжът останал изненадан.

Ребека закъсняла за работа, но на Дейвид не му пукало, защото той винаги се държал така, сякаш е центърът на вселената. Вярваше, че знае всичко по-добре от всички останали, и не се колебаеше да дава “ценните” си съвети. Според него Ребека винаги правеше всичко погрешно и беше глупава. Въпреки университетското ѝ образование Дейвид постоянно омаловажаваше постиженията ѝ. Ребека мълчаливо понасяше забележките му, а розовите очила, които някога носеше, започнаха да избледняват, разкривайки истинските цветове на съвместния им живот.

С всеки изминал ден Ребека ставаше все по-разочарована и раздразнена от поведението на съпруга си. Беше се научила да пренебрегва забележките му и да се съобразява с исканията му само за да избегне дългите му лекции. Този ден обаче търпението ѝ се пречупи. Тя направи това, което отдавна трябваше да направи – застана зад себе си  .

след като се върна от работа, Дейвид влезе в кухнята, където Ребека и дъщеря ѝ вечеряха. В калните си обувки той не обърна внимание на прясно измития под. Ребека го помоли с тих, но твърд глас да си събуе обувките, но Дейвид сякаш я отблъсна. Накрая тя повтори молбата си още по-настойчиво, като наблягаше на всяка дума. Това изненада Дейвид и той се ядоса   .

Ребека настояваше на своето, като утвърждаваше авторитета си и задаваше въпроса кой командва. Конфронтацията ескалира и дългогодишното раздразнение изригна като вулкан. Жената изрази недвусмислено разочарованието си, като разкритикува липсата на образование у Дейвид и му напомни за собствените си постижения. Тя му казала да я уведоми предварително, ако има нужда от нещо, и отказала да се съобрази с исканията му в последния момент.

Като даде воля на емоциите си, Ребека даде ясно да се разбере, че повече няма да изпълнява заповедите му и да готви според капризите му. Вместо това тя отстояваше собствената си автономност и правото си да взема решения. За първи път от години насам тя се почувства свободна и лека.

Излизайки от къщата с торба за боклук, пълна с приготвените от нея паста и наденички, Ребека се почувства уверена. Въпреки протестите на Дейвид, тя ги пренебрегна. Два часа по-късно се прибра у дома, мокра и студена. Дейвид прояви неочаквана загриженост за съпругата си, помогна ѝ да се преоблече в сухи дрехи и ѝ даде горещ чай.

Той се опита да я вразуми, но Ребека твърдо му напомни, че повече няма да търпи поведението му, и поиска да се промени или да си тръгне. Дейвид осъзнава, че трябва да се промени заради семейството и приятелите си, защото много държи на момичетата си. Жената настоява, че той трябва искрено да се опита да се промени, и Дейвид обещава да го направи.

С новооткритата си решителност Дейвид приготвя карбонара за Ребека като жест на желанието си да се реформира. Това изпитание е тласъкът за преобразяване на отношенията им, като ги насърчава да работят за едно по-хармонично бъдеще заедно.

 

Rate article
В един момент жената стигнала до момента, в който поведението на съпруга ѝ станало твърде болезнено за нея, и открито му казала за това. Мъжът останал изненадан.