Уилям продължаваше да се опитва да ме накара да заживея с него, говореше за деца и брак.

През третата година в университета срещнах Уилям. По това време и двамата работехме в един и същи офис, където се и запознахме.

Някак си се завихри и започнахме да се срещаме. Как, не знам. Харесвах го, дори му казах, че го обичам, но в неговите очи вероятно съм харесвала себе си, а не него. Е, така става, когато не обичаш човека, а отношението му към себе си. Ето как се получи при нас…

Когато се срещахме само от 5 месеца, Уилям започна да говори за сватба. Или по-скоро веднага ми предложи да се преместя при него, което аз не исках по очевидни причини. Не го виждах до себе си дори след година, да не говорим за цял живот… Скоро приятелят ми започна да говори хубаво за деца. Питаше ме кое искам първо – момче или момиче. Това наистина ме вбесяваше. Когато Уилям отново ми предложи съвместно съжителство, отговорих много грубо, за което се обвинявах, но не за дълго.

– Можеш дори да напуснеш работата си – каза той, като ме гледаше в очите с поглед на котка от известен анимационен филм, – ще я спечеля и за двама ни. – Виж, аз няма да живея с теб, още по-малко да стана домакиня.

Това е кошмар за мен, а не семейният живот. Между другото, както виждаш, не очаквам с нетърпение и брачния живот. След този разговор любимата ми замълча. Даде ми време да обмисля всичко, да претегля всичко и да разбера какво искам от него и какво очаквам от нашата двойка.

Мислех си, че може да е нормален и ненатрапчив, но наскоро той ме порази с въпрос, който изясни всичко. – Слушай, предпочиташ ли злато или сребро? Е, сестра ми харесва розовото злато, но именно златото не може да понася. Веднага разбрах накъде е тръгнал

Rate article
Уилям продължаваше да се опитва да ме накара да заживея с него, говореше за деца и брак.