Уилям идва при бившата си съпруга, за да ѝ каже, че напуска любовницата си, въпреки че тя е по-привлекателна, и всичко това, защото.

уилям се обръща към бившата си съпруга с предложение, което я обърква. Той седеше с децата им, привидно погълнат от анимационни филми, но умът му беше зает с мисли за предстоящия разговор. Беше минало много време, откакто беше напуснал съпругата си заради Вероника, но сега осъзнаваше каква грешка е направил. Въпреки че Вероника безспорно беше по-привлекателна физически, винаги безупречно облечена и поддържана, тя беше неконтролируема. Тя не се интересуваше от работа и вместо това разчиташе на финансовата подкрепа на Уилям. Уилям осъзна, че не иска тази връзка. От друга страна, бившата му съпруга, макар и не толкова зашеметяваща като Вероника, имаше качества, които той ценеше. Тя беше умела готвачка и добродушна жена, която го обичаше    .

Децата – мислите му се върнаха към тях. Децата имаха нужда от баща си и той искаше да са щастливи, че той се е върнал. Когато анимационните филми свършиха, децата се приготвиха и излязоха навън да се поразходят. Уилям се отправи към кухнята на бившата си, решен да поговори с нея. “Трябва да поговоря с теб. Знаеш ли, сега съм по-възрастен и по-мъдър и ако всичко започнеше отначало, никога нямаше да те оставя… Имахме прекрасен живот заедно! Да, Вероника може и да е по-красива от теб, но е прекалено алчна и неконтролируема. Не си спомням кога за последен път съм се хранил както трябва. Ето защо реших да се върна при теб.” Бившата му го погледна със смесена изненада и раздразнение и отговори: “Уилям, закъснял си. В живота ми има друг мъж, Питър. Децата го обожават. В момента той е в командировка, но се справяме добре”. Тя наля на Уилям купа със супа и му я подаде. Раздразнен, Уилям си тръгна, като не забрави да вземе със себе си торбичката с храна    .

Съпругата му седна, дълбоко замислена. Как не беше забелязала това преди? Вярваше, че Уилям обича нея и децата, но изглежда, че той се интересуваше предимно от собствените си желания, особено когато ставаше дума за храна. Тя си обеща, че повече няма да попадне в същия капан. Децата се върнаха от разходката си, придружени от голяма, червена, пухкава котка, която носеше мишка в устата си. “О, този Питър, какъв ловец! Не внасяй това отвратително нещо в къщата. Ела, ще те нахраня”, възкликна жената със смях в гласа.

 

Rate article
Уилям идва при бившата си съпруга, за да ѝ каже, че напуска любовницата си, въпреки че тя е по-привлекателна, и всичко това, защото.