Turėjau pastatyti atskirą šaldytuvą, kad mama nepasiimtų mano pirkinių.

“Turėjau įsirengti atskirą šaldytuvą, – sako Anna. “Situacija juokinga, bet nėra kitos išeities. Neprieštarauju parduoti butą ir pasidalyti pinigus. Tačiau ji tam prieštarauja.”

Annai neseniai sukako 24 metai. Ji įgijo aukštąjį išsilavinimą, susirado darbą, bet dar nesusituokė. Jos gyvenimo nuosavame būste negalima pavadinti lengvu. Annai priklauso pusė buto. Anksčiau namas priklausė jos tėvui. Ji ir jos motina jį paveldėjo lygiomis dalimis, tuo metu jai buvo 14 metų.

Prieš dešimt metų šeimai buvo labai sunku, nes jie liko be maitintojo. Anos motina išėjo iš darbo, kai ji buvo dar vaikas. Ji nusprendė neišeiti motinystės atostogų. Juk jos vyras gerai uždirbdavo, jiems užteko. Moteris susitelkė į namų ūkį. Mirus tėvui, Anos motina verkė: “Kur jie mane dabar, keturiasdešimtmetę, išveš? Valytoja?”.

Anna tęsia savo pasakojimą – “Gavau maitintojo netekimo pensiją, bet mama negalėjo atsisakyti eiti į salonus ir pirkti naujų daiktų, nors vos sudurdavome galą su galu. Iš pradžių jai padėjo brolis, bet paskui jai nusibodo.

Mano dėdė pasakė Alai (Anos mamai), kad jai reikia kur nors įsidarbinti. Jis pats turi du vaikus ir tiesiog negali visų išlaikyti. Maždaug po metų Alla parsivedė namo vyrą. Jo vardas buvo Dmitrijus. Alla pasakė, kad dabar jis gyvens su jais. Moteris sugebėjo savaip išspręsti pinigų stygiaus problemą – ištekėjo. Dmitrijus iš tiesų uždirbo daug pinigų, tačiau nerado bendros kalbos su patėviu.

Dmitrijaus žodžiai – “Viskas, ką tu darai, tai valgai. Tau geriau būtų geriau skalbti arba valyti. Kodėl tau reikia ruošti namų darbus? Ar ketini eiti į koledžą? Koks koledžas, juk turi dirbti. O gal manai, kad visą laiką tave maitinsiu?

Anija nieko negalėjo pasakyti. Taip, ji turėjo pensiją, bet pinigus gaudavo jos mama. Alla nenorėjo ginti dukters prieš patėvį. Ji tiesiog bijojo prarasti savo maitintoją.

“Kaip gyventi be jo?” – paklausė ji Anos. “Tiesiog per daug nesiginčyk ir daryk taip, kaip jis liepia. Jis yra mūsų maitintojas.”

Užuot ėjusi į koledžą, Ana sugebėjo studijuoti. Ji gavo darbą. Visą tą laiką buvo manoma, kad ji yra papildoma burna ir sėdi patėviui ant sprando. Jis nuolat skaičiuodavo, kiek išleidžia patėviui išlaikyti.

“Praėjus šešiems mėnesiams po to, kai gavau darbą, galėjau nusipirkti sau šaldytuvą, – pasakojo Ana. “Pasistačiau jį savo kambaryje, nes patėvis užrakino virtuvėje stovėjusį šaldytuvą.”
“Gavai darbą? Štai, pamaitink save, – pasakė Dimitrijus.

Ala vėl nutilo. Ir tylėjo net tomis akimirkomis, kai Dmitrijus Anai pateikė sąskaitas už komunalines paslaugas, pagal kurias ji turėjo grąžinti viską, kas jai buvo išleista per daugelį metų. Tačiau po kurio laiko Dmitrijų atleido iš darbo. Ir jie su Ala ėmė aktyviai apgulti Anos šaldytuvą. Komunalinės paslaugos taip pat visiškai gulė ant Alos pečių. Iš pradžių ji mokėjo. Tačiau patėvis beveik metus sėdėjo be darbo. Jai tai atsibodo, todėl ji užrakino šaldytuvą. Žinoma, Alla tam prieštaravo, teigdama, kad Dmitrijus visą tą laiką juos maitino.

Ana pasakė: “Jei nori, padėk man. Aš ne pirma pradedu dalytis viskuo šiuose namuose”.

Dmitrijus neseniai išsikraustė iš buto. Alla pasigedo vyro, kuris neatneša pinigų. Tačiau dukra vis dar nenuima spynos nuo šaldytuvo. Mano, kad ir Alla turėtų susirasti darbą. Kaip manote, ar ji teisi.

Rate article
Turėjau pastatyti atskirą šaldytuvą, kad mama nepasiimtų mano pirkinių.