Три брака с четири деца. Жена с ремарке или жена, която знае стойността си?

Наскоро се запознах с моята приятелка Сюзън и тя сподели с мен историята на живота си. Оптимизмът и откритостта ѝ ме вдъхновиха да ѝ се доверя напълно. Животът ѝ е бил изпълнен с възходи и падения. Сюзън е майка на четири деца на възраст 22, 15 (близнаци) и 5 години. Интересното е, че всичките ѝ деца са от различни мъже, включително от три различни брака. Първият ѝ брак приключил поради постоянния алкохолизъм на съпруга ѝ, който не показвал никакво намерение да преодолее зависимостта си. Вторият ѝ брак е с мъж, който живее от нея и майка ѝ. Двамата се развеждат, когато тя е на 33 години. През този период тя работела в кол център на голяма компания и животът ѝ бил доста хаотичен    .

с течение на времето първият ѝ съпруг преминал през лечение и отношенията им се подобрили. На него му било позволено да вижда сина си и му осигурявал финансова подкрепа. Вторият ѝ съпруг обаче изчезнал и не проявил интерес към близнаците. През целия си живот Сюзън се срещала с различни мъже, но никой от тях не станал сериозен. Тя се запознава с настоящия си съпруг чрез социалните медии.

По време на отпускарския сезон тя планирала пътуване до морския бряг и се оказало, че това е родното място на мъж, с когото си кореспондирала онлайн. Двамата се запознали и започнали страстен романс с красиви нощи край морето. По-късно тя се преместила при него, а близнаците започнали да ходят на училище в този град. За съжаление връзката не продължила дълго и той решил, че преместването и бракът са неудобни за него, което довело до раздялата им. Въпреки това Сюзън решава да остане в града, защото се влюбва в него. Най-големият ѝ син решава да живее с баща си и Сюзън не се противопоставя на решението му    .

За да не скучае, тя се регистрирала в сайт за запознанства и се запознала с много мъже. Тя не търсела сериозна връзка, а се наслаждавала на моментите от живота. Един ден се запознала с Питър, мъж с една година по-млад от нея, който цял живот бил живял в същия град. Двамата си допаднали веднага и десет месеца по-късно се оженили. Питър няма деца, а Сюзън ражда дъщеря им. Сега те имат собствена къща, домакинство и дори ферма. Забележително е, че мечтите и стремежите им съвпаднаха напълно, без никакви предварителни обсъждания, всичко просто си дойде на мястото.

Слушайки историята на Сюзън, осъзнах, че никога не можеш да се откажеш. Изключително важно е да се грижите за себе си и да култивирате любов към себе си. Вместо да преследваме мъжете или брака, е важно да ценим живота и да не позволяваме на моментите на тъга да се превърнат в хронични причини да се чувстваме победени. Да имаш деца не е пречка, защото винаги някой ще те обича и приема, независимо от обстоятелствата. Обичайте себе си и оценявайте живота!

 

Rate article
Три брака с четири деца. Жена с ремарке или жена, която знае стойността си?