Той заминава в командировка с натежало сърце, защото усеща, че жена му крие нещо.

– Скъпа, защо не се приготвяш?” Ингрид попита съпруга си, който седеше пред телевизора. “Имаш полет след четири часа, нали?

– Нали ти казах?” Винс я погледна странно. Ще летя следващата седмица.

– О, разбирам – разочаровано каза Ингрид и побърза да отиде до спалнята, за да вземе телефона си. След като изпрати няколко съобщения на някого, тя се върна при съпруга си, седна до него на дивана и също започна да гледа поредното предаване за животни.

Съпругът само засили подозренията си – жена му крие нещо. Тя също охотно го изпраща на събирания с приятели, на командировки. И дори не му се кара, когато той се прибира вкъщи малко пиян!

Приятелите му единодушно му казали, че такава съпруга е просто дар от небето и той трябва да се радва, а не да търси подводни камъни. Но… Мъжът имал съмнения. В края на краищата той е с десет години по-възрастен от любимата си жена. Изведнъж ли й е омръзнал? И си е намерила някой по-млад?

Поне беше достатъчно умен, за да запази мислите си за себе си. Да обвиняваш някого без доказателства е лоша идея, той знаеше това много добре като адвокат. Човек, който се съмняваше, искаше да бъде сто процента сигурен в подозренията си. Затова направи нещо не много приятно. Инсталира няколко скрити камери из целия апартамент.

Замина в командировка с натежало сърце. Жена му дори се притеснявала дали скъпият ѝ съпруг не е прекалено слаб. На Винс му коствало много усилия да се отрече от термометъра и купчината хапчета. Подобна грижа стопляше душата и даваше надежда, че той само си въобразява.

Мъжът не искаше да гледа видеото онлайн, чакаше го твърде важна работа. Той просто нямаше право да се разсейва със семейни проблеми, тъй като беше истински професионалист. Само вечер, когато работата беше свършила, той се улавяше, че пуска програма, която излъчва видео. Разбира се, веднага затваряше всичко и прибираше лаптопа в нощното шкафче, далеч от изкушението.

Седмицата отлетя като миг. Ето го вкъщи, изпровождайки жена си на работа. Бяха му дали няколко почивни дни и той възнамеряваше да ги прекара с полза. Днес мъжът трябваше да разбере дали бракът им е наистина силен, или отдавна и безвъзвратно разрушен.

Празна маса. Винс поставя на нея лаптоп и чаша силно кафе. Едно натискане на клавиш и записът започна.

Отначало не се случи изобщо нищо. Всичко както обикновено, чистене, готвене… Но по-късно вечерта…

Винс гледаше шокирано как съпругата му, която винаги се обличаше по последна мода, седи пред компютъра в размъкната тениска и странни къси панталони и хазартно чука по клавиатурата. От високоговорителите се разнесоха звуци и избирателни възклицания на съотборници. Ингрид се оказа любителка на компютърните игри.

– Е, това също не е много добре, но всеки трябва да има своите хобита, нали?

Той прегледа оставащите дни в режим на бързо превъртане напред. Нищо ново не видя там, няколко часа пред компютъра и обичайните домакински задължения. И най-важното – никакви непознати в апартамента и никакви непланирани отсъствия!

С чиста съвест той затвори програмата. Чувствайки се виновен за неоснователните си подозрения, той реши да направи подарък на жена си – резервира маса в любимия ѝ ресторант.

Но мъжът решил все още да не премахва камерите. Не е ли достатъчно, че…

 

Rate article
Той заминава в командировка с натежало сърце, защото усеща, че жена му крие нещо.