Той казва, че все още не планира да става баща, и изчезва.

Той изчезна от живота ѝ така внезапно, както се беше появил в него. Момичето се събуди от барабаненето на дъжда по прозорците. Тя погледна екрана на телефона си. Текстовото съобщение гласеше.

“Съжалявам, но бебето все още не е в плановете ми!”

Като попарено момичето излетя от леглото и набра номера на гаджето си. Той не беше на разположение.

Красивата млада брюнетка седяла във влака и чакала той да потегли. Дикторът съобщил, че влакът ще тръгне след петнадесет минути. В съзнанието на Алина започнаха да се появяват ярки образи на това, което я очакваше в столицата. Тя щеше да учи в престижен университет и може би дори щеше да срещне истинската си любов там. На следващата сутрин момичето застана пред офиса на голямата компания, в която искаше да получи работа като секретарка. Огромни панорамни прозорци, стилни мебели и той: красивият, синеок Марк, който работеше в тази компания като ръководител на отдел “Човешки ресурси”. Именно той трябваше да проведе интервюто с новата кандидатка. Въпреки че Марк беше с пет години по-възрастен от момичето, той вече беше започнал успешно изкачване по кариерната стълбица. Беше уважаван от колегите си и популярен сред момичетата заради ослепителната си усмивка.

Те не можеха да устоят на чара на Марк. Младата брюнетка харесала Марк, защото след една седмица той предложил на момичето да заживеят заедно.

Алина беше напълно погълната от неочаквано развълнуваното чувство, затова без много убеждаване се съгласи да заживеят заедно.

На пръв поглед младите хора изглеждаха създадени един за друг: събуждаха се заедно, закусваха заедно, тичаха на работа и прекарваха всичките си уикенди и празници заедно. Идилията обаче била разбита от положителен тест за бременност, който момичето видяло само след няколко месеца съвместен живот.

Алина скрила ултразвука в дамската си чанта и решила, че ще му каже за бременността.

Тя не знаела как той ще реагира на новината, тъй като постоянно ѝ повтарял, че все още е твърде рано да имат деца. Въпреки това тя се надяваше, че мъжът ще се зарадва да чуе новината, тъй като все пак това бебе беше плод на тяхната любов.

Марк трябваше да се прибере от работа едва вечерта и момичето реши, че ще го изненада. Купила торта от близката до къщата сладкарница, приготвила вкусна вечеря и зачакала.

Бъдещият баща дошъл по-късно от обикновено. Той прегърнал момичето, както винаги, и след това попитал какво ще вечерят тази вечер. Алина изчакала, докато той се нахрани, след което седнали да пият чай. Тя постави снимката на масата.

Щом момчето видя снимката, очите му светнаха и той започна да крещи, че не е готов да си развали живота с мокри пелени и люлки.

След това си събрал нещата и си тръгнал, оставяйки момичето само в празния апартамент, където веднага се настанили безнадеждността и самотата.

От красивите маслиненозелени очи на бъдещата самотна майка се лееха сълзи.

В главата на Алина се въртеше само една мисъл: Той ще се върне скоро, обича теб и мен и няма да ни остави сами!

Времето минаваше, но любимият ѝ не се появяваше. Изтощена, Алина заспа тежък и неспокоен сън.

Момичето се събуди рано сутринта с диво главоболие. Принуди се да стане от леглото и да отиде на работа, където за първи път в живота си видя възхитителните му василкови очи.

Този ден не се различаваше по нищо от предишните: същият лаптоп, освежаващият аромат на кафе и идеално белите якички на ризите на колегите ѝ. Алина седна на бюрото си и започна работата си.

Момичето знаеше, че сега тя и бебето са останали сами и именно заради него трябва да живее и да остане силна.

Един ден следваше друг. Алина ходеше на работа, защото знаеше, че сега трябва да се научи да живее без него, дори и той все още да се държи на разстояние от нея.

Животът на Алина се промени драстично, когато я извикаха от ръководството и ѝ съобщиха, че сега тя ще поеме поста на ръководител на отдел “Човешки ресурси”, тъй като досегашният ръководител на отдела беше уволнен и тя беше единственият човек в целия офис, който беше запознат с ежедневните дела на отдела.

Дълго време момичето не можело да повярва на късмета си. Тя е само на двадесет години, а вече е ръководител на отдел “Човешки ресурси” в голяма компания. Тя е успяла!

Въпреки че е била бременна, тя е постигнала това, за което допреди няколко месеца не е могла дори да мечтае.

Сега тя се е превърнала за една нощ в силна и независима жена, която е и отлична майка. Знае, че ще успее да осигури на детето си чудесно бъдеще.

 

Rate article
Той казва, че все още не планира да става баща, и изчезва.