Тогава по-малката ми сестра ми напомни за себе си. Тя се обади и каза, че майка ми е получила инсулт и има нужда да се прибера вкъщи и да се грижа за нея.

Баща ми и майка ми работеха в областта на одита, така че им се налагаше често да се местят. Дълго време живях при баба ми, защото за едно малко дете би било трудно да сменя толкова често мястото си, но когато тръгнах в първи клас, се преместих при родителите си. Всяка година сменяхме градовете и училищата. Разбира се, всеки 1 септември беше стресиращ за мен, защото трябваше да се запозная с нови хора и да свикна с новите правила, но родителите ми не се интересуваха много от тези “детски проблеми”.

Бях на 8 години, когато на бял свят се появи малката ми сестра. Отначало бях много щастлива, но за съжаление родителите ми направиха всичко, за да ме накарат да я намразя. На първо място, те започнаха да посвещават цялото си свободно време и любов на нея и аз станах излишна, спомняха си за мен само когато се налагаше да почистят, сготвят или да седнат със сестра ми.

Още тогава осъзнах, че искам да избягам от тази къща, че вече не ми е мястото тук. Мисля, че затова започнах да търся любовта в момчетата още на много ранна възраст. Когато бях на 18 години, Макс, момче от моя клас, ми предложи да се омъжа за него и аз с радост се съгласих. Започнахме да живеем с родителите му, което беше много по-добре. След това той замина да учи във военното училище и аз, като негова съпруга, можех да деля с него една стая в общежитието.

Майка ми и баща ми бяха много недоволни от избора ми на живот и се възмущаваха от мен, затова реагираха отрицателно на опитите ми да поддържам връзка и установих, че изобщо са спрели да общуват с мен. Първоначално бях разстроена, но после осъзнах, че имам прекрасен съпруг и трябва да се съсредоточа върху собственото си семейство.

И двамата бяхме на 25 години, когато успяхме да спестим достатъчно пари, за да си купим собствен апартамент. Бавно го ремонтирахме и започнахме да планираме раждането на първото ни дете. Тогава по-малката ми сестра ми напомни за себе си. Тя ми се обади и ми каза, че майка ми е получила инсулт и има нужда да се прибера у дома и да се грижа за нея.

Бях зашеметена от това и започнах да ѝ обяснявам, че имам собствено семейство, но тя изобщо не се интересуваше.
Въпреки че не исках да се прибирам вкъщи, трябваше да посетя майка си, сърцето ме заболя при новината за такава трагедия. През уикенда със съпруга ми отидохме в родния ми град. Баща ми не беше щастлив да ме види, затова отидох при майка ми, започнах да разговарям с нея, а тя ми каза колко лоша дъщеря и безполезен човек съм. Не можах да издържа, затова предадох на баща ми парите, които бях донесла за лечението на майка ми, и си тръгнах

Съпругът ми едва ли би могъл да ме успокои след такава “топла среща”.

Пуснах това семейство, още същия ден, в който разбрах, че съм бременна.

 

 

Rate article
Тогава по-малката ми сестра ми напомни за себе си. Тя се обади и каза, че майка ми е получила инсулт и има нужда да се прибера вкъщи и да се грижа за нея.