Тя погледна момичето и от очите ѝ потекоха сълзи. Това определено беше тя, тяхната дъщеря. Чувства го в сърцето си…

Виктор и Кристин мечтаеха за деца, откакто се бяха оженили. Плановете им не бяха свързани с кариерата или личното развитие. Кристин просто мечтаеше за майчинство. Винаги беше гледала как майките се разхождат с децата си. С нетърпение очакваше момента, в който самата тя ще бута детска количка с бъдещия си син или дъщеря. Виктор подкрепяше съпругата си в това желание. Той много се гордееше с жена си, която създаваше семеен уют и топлина.

Времето минавало. А бременността не дойде. Тестовете показали, че и двамата са съвсем здрави, просто са несъвместими. Това много разстроило Кристин . Това беше осмата година от семейния им живот. Желанието им да станат родители все още беше само желание. През това време успели да си купят кола и да построят къща. Семейството пътувало много. Всичко било чудесно, с изключение на едно нещо. Липсваше им смехът на децата им.

Един ден Кристин решила да предложи на съпруга си да отидат в дом за сираци. Само за начало, за да погледнат. Той се съгласил. Решиха да не отлагат, затова отидоха на следващия ден. Посрещна ги директорът на сиропиталището. Те казали, че искат да видят децата. Може би щели да имат късмет и да намерят своето дете тук. Мария ги заведе в една стая, където децата рисуваха. Сред децата Кристин веднага забелязала едно момиче.

Тя седеше встрани от всички. Не говореше с никого. Тогава Виктор попитал кое е това момиче. Казаха му, че момичето е тук отскоро. Майка ѝ е починала поради болест. Тя няма баща. Моника е на четири години. И тя е затворена в себе си. Не разговаря с никого и постоянно се обажда на майка си. Много й е трудно да свикне, тя все моли да се прибере у дома.

Кристин погледна момиченцето и от очите ѝ се изляха сълзи. Това определено беше тя, тяхната дъщеря. Тя го чувства в сърцето си… Кристин и Виктор си размениха погледи. Изражението на лицето на Виктор показваше, че е на същото мнение като съпругата си. След това двойката отиде в офиса, за да попълни всички необходими документи. Първо се съгласиха да им дадат момичето за уикенда. Ако всичко мине добре, ще оформят документите.

Моника погледна Виктор и Кристин с ужасени очи. Тя искаше да се прибере у дома, но те я отвеждаха на непознато място. Тези мисли накараха момичето да се почувства още по-зле. Двата дни, прекарани с новите ѝ родители, бяха изпълнени с напрежение. Колкото и да се опитваха да утешат момичето, то седеше неподвижно и не говореше с никого. На следващия ден Моника била отведена в дома за деца. Двойката започнала да се съмнява дали има нужда от всичко това. Въпреки това, след като разговаряли с директора, те решили да не се отказват.

След два месеца Моника свикнала с новите си условия на живот. За да помогнат на момичето да се адаптира още по-бързо, те ѝ подарили кученце. Оттогава Моника не се разделя с него нито за миг. Постепенно тя започнала да свиква с новите си родители. Момичето започна да нарича Кристина мама. Кристина не можеше да сдържи радостта си. По-късно Виктор чу и така жадуваното “татко”.

Минаха три години. Моника дръпна Кристяна за ръката и я помоли да ѝ купи кукла. Жената се съгласила, защото дъщеря ѝ никога досега не била имала такава.

 

Rate article
Тя погледна момичето и от очите ѝ потекоха сълзи. Това определено беше тя, тяхната дъщеря. Чувства го в сърцето си…