Тя подава молба за развод. Майка ми ми отвори очите, че всичко това се дължи на факта, че жена ми искаше да ми отнеме половината от апартамента!

Много обичам и уважавам майка си, така че когато я регистрирах като собственик на апартамента ни със съпругата ми, никога не съм мислил, че Мария ще бъде толкова обидена.

Убеден съм, че съм постъпил правилно, но Мария смята друго. Тя никога не се уморява да повтаря, че в нашия апартамент се чувства като част от декора, което понякога се помни и се използва, когато е необходимо. Но когато я помоля да направи нещо, тя просто повтаря, че си има свои неща за вършене или че е уморена.

Аз не разбирам това. Ние сме женени, което означава, че всеки си има своите задължения, които трябва да изпълнява, а не да отказва “защото е уморен”.

Според мен, ако една съпруга е наистина добра, тя трябва да прави абсолютно всичко, което съпругът ѝ каже. Ако аз съм този, който изкарва парите в семейството, тогава тя трябва да върши домакинската работа. Напоследък тя започна да си измисля глупави оправдания. Имаме електрическа печка и тя казва, че не може да готви, защото токът бил изключен. Мисля, че може да си е измислила нещо, защото със сигурност знам, че майка ми щеше да премести планини, но нямаше да остави баща ми гладен.

От детството си съм живял в чиста среда, тъй като майка ми ме е отгледала, затова сега се дразня, че жена ми може да оставя нещата не на място… Наистина ли е толкова трудно да се почиства, когато си вкъщи?

Всички важни решения в живота си съм вземал заедно с майка ми, защото съм сигурен, че тя е опитна, мъдра жена, която, най-важното, ми желае всичко най-добро. Въпреки че обичам и съпругата си, не мога да ѝ се доверя толкова много, защото тя все още е непозната за мен и може да иска от мен да взема решение, което ще ѝ е от полза!

Ето защо реших да регистрирам апартамента и на майка ми. Сигурен съм, че тя никога няма да ни изгони или да направи нещо лошо, но жена ми лесно може да ме напусне или да ми изневери и тогава защо да деля апартамент с нея? Разбирам, че съпругата ми и нейните родители също са ми дали пари за апартамента, но те са много по-малки от сумата, която майка ми ми даде, след като продадохме вилата. Можем да предположим, че те са платили за дългосрочното пребиваване на дъщеря си тук.

Майка ми е най-важният човек в живота ми. Знам, че тя е посветила целия си живот, за да ме направи това, което съм, затова ще ѝ бъда благодарна до края на живота си.

Парите, които родителите ѝ ни дадоха и които спестявахме за апартамент, взех, за да купя апартамент, който регистрирах на името на майка ми. Съпругата ми беше много възмутена от това, защото не се бях консултирал с нея. В края на спора тя крещеше, че съм купил апартамента за майка ми, а не за нас. Според мен тя трябваше да е щастлива, защото сега не се налага да плащаме наем и можем да го похарчим за нещо друго.

Основният ѝ аргумент е, че тя е никой в този апартамент и аз мога просто да я изгоня. Обяснявам ѝ, че няма да я изгоня, защото градим семейство, планираме деца.

В крайна сметка разбрах, че тя не се притеснява, че ще бъде изхвърлена, а просто иска да получи половината от апартамента на майка си. Майка ми отдавна ми беше казала да внимавам с Мария, защото веднага забеляза, че момичето иска само моите пари. Жена ми печелеше много малко, затова реши да изкара пари от мен.

Живяхме в неразбирателство още две години и Мария подаде молба за развод. Започнах да се обвинявам, но за щастие майка ми бързо ми обясни, че жена ми е разбрала, че няма да й дам половината от апартамента, затова е напуснала. Толкова за меркантилността на съвременната жена! Добре, че имам майка, която ми отвори очите навреме!

 

Rate article
Тя подава молба за развод. Майка ми ми отвори очите, че всичко това се дължи на факта, че жена ми искаше да ми отнеме половината от апартамента!