Tik dabar supratau, kodėl išsiskyrėme.

Su vaikinu palaikėme santykius jau pusę metų, buvo mano gimtadienis. Jis visada man skyrė daug dėmesio. Ir jis buvo labai paslaugus. Nėra taip, kad būčiau kokia nors įkyri, visai taip nėra. Aš jį taip apibūdinau, todėl galite atspėti, kodėl nustebau, kai pamačiau jį su balionu ir maža gėlių puokštele. Jis galėjo dovanoti dovanas bet kurią kitą dieną, bet šiandien nelengva diena…

Viskas gerai, jam tikriausiai sunku, aš jį suprantu. Pririšau balioną prie kėdės ir atsisėdau. Pripažinkime, balionų buvo keli ir jie buvo gana keistai pripūsti. Baliono viduryje buvo neįmanoma įžiūrėti, jis buvo toks mažas. Žmonių buvo nedaug, dauguma mano draugų buvo užsiėmę svarbiais reikalais, todėl negalėjo dalyvauti.

Iki dešimtos valandos visi išvažiavo, tie, kurie buvo automobilyje, negėrė. Ryte Brajanas turėjo darbo, todėl irgi išvažiavo, palikęs mus su draugu, kuris nusprendė likti nakvoti. Išeidamas jis atsisuko ir pamerkė akį.

Pabučiavau jį ir grįžau pas draugą. Jos vardas buvo Rebeka. Su ja gėrėme kavą ir kalbėjomės iki ryto. Tuo metu Rebeka neturėjo vaikino. Ir klausinėjo apie Brajaną. Ji klausinėjo apie viską. Kas jis buvo? Kokie mūsų santykiai, ar jaučiu jam jausmus, ar mes tik susitikinėjame…

– Žinoma, aš jį labai myliu, jis man labai malonus ir švelnus. Manau, kad jis nori paprašyti manęs už jo ištekėti…

Ji nustebo, kad mes negyvename kartu, nors daugelis žmonių tiesiog gyvena kartu ir mes susitikinėjame, bet vis tiek gyvename atskirai, jai tai buvo keista.

– Kaip manai, kodėl jis nori tau pasisiūlyti.
– Todėl, kad jis daug kalba apie mūsų bendrus planus.
– Mano buvęs vaikinas sakydavo lygiai tą patį, bet paskui sužinojau, kad jis tai sakė dar penkioms merginoms…
Tai mane prajuokino. Nemanau, kad Brajanas gali taip kalbėti su kuo nors kitu, išskyrus mane. Buvo rytas. Mano buto balkonas žvelgia į rytus. Gyvenu devintame aukšte.

Tai buvo nuostabus vaizdas…
– Manau, kad galime pakelti į orą balioną. – Rebeka pasakė.
– O, nagi!

Paėmėme balioną ir paleidome jį iš balkono, jis skrido virš namų, skriejo per miestą, kol dingo. Saulės šviesoje aiškiai matėsi jo kontūrai iki pat centro ir dar labiau matėsi…

Mes užsnūdome ir nuėjome miegoti. Man paskambino vaikinas, mano telefonas buvo išjungtas. Kai pabudau, perskambinau jam. Jis pakėlė telefono ragelį ir net nepasisveikinęs uždavė klausimą
– Taip ar ne?

Jis liepia man iš karto atsakyti. Mes dažnai žaisdavome šį žaidimą, jei negalėdavome apsispręsti, visada klausdavome: balta ar juoda, viršutinė ar apatinė lentyna?

Pagalvojau, kad dabar gali būti tas pats atvejis.

– Ne, – pasakiau.
– Kodėl ne?
– Uždraustas klausimas.
– Tikriausiai taip. Iki pasimatymo…

Po to jis niekada neskambino. Maniau, kad jam buvo įdomu, ar mes būsime kartu, ar ne. Tada užkliuvau už jo komentaro bendro draugo “Facebook” paskyroje, todėl nusprendžiau jam paskambinti. Pasirodo, viduryje baliono buvo žiedas su pasiūlymu “ar ištekėsi už manęs?”.

Brajanas vėl užsuko pas mane ir šį kartą taip pat su balionais. Jis juokingas. Šiandien nepraleidau progos! Įsidėjau į ranką adatą ir ėmiau sprogdinti balionus. Žiedas pasirodė tinkamo dydžio, sėdžiu laiminga. Noriu visiems palinkėti laimės! Ir nėra ko didžiuotis, būkite atviri su žmonėmis, kuriuos mylite, priminkite jiems, kad esate šalia net tada, kai susipykstate. Dievas žino, kodėl viskas susiklostė taip, kaip susiklostė, jei suklydai, tai nereiškia, kad išėjai iš kelio!

“Kam į rankas pateko mano paleistas balionas? Ar ne tau?”

Rate article
Tik dabar supratau, kodėl išsiskyrėme.