– Ти си селско момиче и не можеш да се мериш със сина ми – казала свекървата, – ако не избягаш по живо по здраво, ще съжаляваш.

На третата годишнина от връзката приятелката на Ерик му прави неочакван подарък – изневерява му с брат му – Алекс.

Приблизително по същото време Ерик се запознава с продавач на меки играчки, когато подготвя подарък за бившата си годеница. Новата възлюбена на момчето е обикновено селско момиче – Поли. Ерик се влюбва до уши в нейната простота и искреност.

Поли се отличаваше с редки за нашата епоха човешки качества. Шест месеца по-късно Ерик ѝ предложил брак и я завел да се запознае с родителите му.

– Кого сте довели в къщата? – попита майката на Ерик, отдалечавайки се от Поли, – с какво тя е по-добра от Ева?

– Мамо, тя ми изневери с Алекс – отвърна Ерик, – не разбираш ли или не искаш да разбереш?

Майката на Ерик скромно премълча за богатия баща на Ева. Какво можеше да им даде Поли освен лоши селски маниери?

Синът беше непреклонен. Ерик и Поли се ожениха. Човекът имаше собствен тристаен апартамент. Двойката заживя там заедно.

Един ден Ерик реши да вземе нещата в свои ръце. Под претекст за ремонт тя се премести при Ерик за известно време. Синът не хареса този трик на майка си – знаеше какво е отношението ѝ към Поли, но да не изгони майка си?

Майката на Ерик бъркаше в къщата, за да ядоса Поли и да се престори на жертва. Тя хвърляше цветни дрехи към белите, ходеше с мръсни улични обувки по прясно измития под. Поли не се поддаде на провокациите на свекърва си.

– Какво съм ти направила, че не ме харесваш толкова много?” – попита момичето.

– Ти си селянка, не си равна на сина ми. Знам как ти, селската, рогатиш мъжете – свекървата изрече много гадости на Поли, но Ерик успя да чуе някои фрагменти от разговора им.

Момчето изрита майка си от къщата. Но опитите на майката на Ерик да унищожи снаха си не приключиха с това.

– Всичко ли е готово? – попитала майката сина си Алекс по телефона.

– Както винаги – отговори той и позвъни на вратата, като изключи телефона.

Поли отвори вратата. Ерик беше на работа. Поли беше харесала Алекс още от сватбата. Тя беше недостъпна, а с неговите пари Алекс никога не срещна недостъпност.

– Трябва да се срещна с Ерик. Той ще дойде скоро, ще ми направиш ли чай?” – попита той, след като погледна Поли с циничен поглед.

– Да, влезте. Чаят беше готов.

– Поли, ела и се присъедини към нас, скучно е да пиеш чай сам – каза Алекс.

– Да, нека само донеса захарта – каза Поли, а захарта, за късмет, беше на най-отдалечения рафт. Докато момичето търсеше захар, Алекс наля нещо от едно малко балонче в чашата ѝ.

А за останалото можете да си представите сами. Поли загуби съзнание след 10 минути, след още 5 минути лежеше на леглото си без никакви дрехи, а Алекс беше до нея.

Майката се обадила на Ерик и казала, че съседите са ѝ казали, че някакъв мъж е дошъл в къщата им. Ерик имал почивка на работа. Той се прибрал направо вкъщи.

Поли тъкмо се опитваше да дойде в съзнание, но не разбираше нищо, само гледаше с отворена уста как Ерик притиска брат ѝ към стената, изритва го от къщата, а после хвърля куфар към Поли.

След като дойде в съзнание, Поли тихо си събра багажа и замина за селото. Беше толкова обидена, че Ерик не ѝ вярваше, не ѝ се доверяваше.

След това пътищата на Поли и Ерик никога повече не се пресичат. Две години по-късно Поли отвори собствен ресторант, който все още е много популярен в града, а година по-късно си купи малък, но уютен апартамент.

Ерик се впусна в бизнеса с главата си.

И двамата обаче забравиха за личния си живот и посветиха цялото си време на бизнеса.

 

Rate article
– Ти си селско момиче и не можеш да се мериш със сина ми – казала свекървата, – ако не избягаш по живо по здраво, ще съжаляваш.