Тези, които държим близо до сърцето си, могат внезапно да разкрият истинската си същност по различни причини и точно това се случи с мен – в един момент те станаха непознати.

Наскоро си купих апартамент в столицата и нямах търпение да споделя тази добра новина със семейството си – родителите и сестра ми. Реакцията им обаче ме изненада. Апартаментите в града могат да бъдат доста скъпи и ми трябваха още няколко години, за да спестя цялата сума. Уморен да се местя от едно място на друго и да се разправям с непредсказуеми наемодатели, реших да действам и изтеглих кредит, за да си купя собствен апартамент. Въпреки че вече имах първоначална вноска и можех да си позволя кредита, това означаваше, че няма да мога да издържам семейството си толкова щедро, колкото преди.

В продължение на почти пет години плащах изцяло обучението на сестра ми в университета и ѝ изпращах джобни пари без никакви задължения. Правех го от любов и от убеждението, че семействата трябва да се подкрепят взаимно. Когато поканих родителите и сестра си в новия си дом, те не ми обърнаха внимание, мислейки, че това е просто поредният апартамент под наем. Но когато им казах, че всъщност това е мой собствен имот, липсата на радост и дори поздравленията им ме изненадаха.

Когато ги уведомих за намаляването на финансовата ми подкрепа чрез заема, те реагираха гневно и превърнаха това в огромен скандал. Обвиниха ме в егоизъм, твърдейки, че действията ми са провалили плановете им. Майка ми изрази разочарованието си, че сега ще трябва да похарчат парите, които са спестили, за образованието на сестра ми. Междувременно сестра ми поиска да изпълня обещанието си да ѝ купя нов телефон, въпреки сегашното си положение. В този момент не можех да не си спомня, че те ме посещаваха или се свързваха с мен само когато имаха нужда от нещо, винаги искаха пари, без да питат за моето благополучие или желания.

Докато седях там в шок, не се чувствах обидена, а по-скоро объркана. Чудех се кога са започнали да гледат на мен не като на любим член на семейството, а като на финансов ресурс. Чудех се дали винаги е било така и това ме остави със смесени чувства, докато размишлявах върху истинската същност на нашите отношения.

Rate article
Тези, които държим близо до сърцето си, могат внезапно да разкрият истинската си същност по различни причини и точно това се случи с мен – в един момент те станаха непознати.