Телефонът иззвъня – съпругът ми напусна апартамента набързо. Реших да го последвам

Реших да го последвам…
Вървях по тротоара и видях красив млад мъж, който се опитваше да свали коте от едно дърво. Пухкавото мъниче мяукаше жално, но отказваше да слезе.

– Не искаш ли да се върнеш на земята? – усмихна се той и се приближи. – Той е много уплашен! – каза младият мъж, като се обърна към мен. – Кучетата го погнаха нагоре.
Заедно успяхме да помогнем на котката. Така се запознах с Алекс.

След това започнахме да се срещаме. Приятелството се превърна в любов и решихме, че ще живеем заедно. Опаковах си нещата и се преместих в неговия апартамент. Отначало се страхувах, че ежедневието ще разруши връзката ни. Но се притеснявах напразно. Човекът се оказа лишен от лоши навици, точно като мен. Единственото нещо, което наистина ме дразнеше, бяха внезапните му приключения. Телефонът звънеше и той скачаше от мястото си, без да обяснява нищо. Изчезваше за часове наред и през това време беше трудно да се свържеш с него.

– Алекс, трябва да поговоря сериозно с теб! Къде си отишъл отново! Защо ме остави сам!
– Един колега имаше проблем. Имаше нужда от помощ.
– Приятелите са по-важни от мен?!
– Не, това не може да се сравнява. Ти си много важен за мен.
Всички разговори след внезапното напускане завършваха по този начин. Започнах да го ревнувам. Имаше спорове между нас, от които и двамата страдахме много.

Тайно проверих смартфона му. В телефонния указател не открих нищо подозрително. Само бизнес контакти и мъжки имена. Да се обаждам на всички би било безсмислено, само щеше да ме накара да изглеждам зле. Никакви компрометиращи снимки. Но не можех да пренебрегна подобно поведение. Хрумна ми една идея. Следващия път, когато избяга от къщата, ще го последвам. Щях да разбера къде отива.

Възможността скоро се появи. След телефонното обаждане Алекс буквално скочи от дивана, облече се. Целуна ме по бузата и избяга навън. Грабнах дрехите си и го последвах.

Колите ни бяха паркирани една до друга, но Алекс не можеше да ме види, така че ми беше лесно да го последвам. Дълго време го следвах. Трябваше да карам през града.

Когато жилищните квартали свършиха, се качихме на магистралата. Добре, че умея да шофирам добре, иначе щях да имам проблеми. Изминаха няколко минути и изведнъж видях в далечината задръстване. Стана ясно, че отпред е имало произшествие. Имаше няколко линейки и една полицейска кола. Алекс спря, изскочи, отвори багажника, извади една впечатляващо голяма чанта и се втурна към мястото на инцидента.
Аз спрях, включих аварийните светлини и потеглих след него. Докато се приближавах, усетих чувство на безпокойство. Колата беше блъснала лос, който пресичаше пътя. Медицинският екип пристигна, за да помогне на ранения. Обезобразеното животно лежеше на страната си. До него Алекс вадеше инструменти от чантата си, поставяше инжекция, преглеждаше животното.

Веднага си спомних какво ми беше казал. Преди много време е учил за ветеринар, но нещо се е случило и е сменил професията си.
– Момиче, почакай, не можеш да влезеш там!
Тръгнах да се приближа, но ми препречи пътя един полицай.
– Мъжът ми е там! Виждаш ли, той помага на едно животно! Трябва да вляза там!
– Добре, върви напред. – Пътният лейтенант ме огледа от главата до петите, после се обърна към Алекс.

– Какво става с него? – Затичах се към любимия си. – Лошо, много лошо. Ударът беше сериозен. Страхувам се, че няма да успеем да го спасим ! – отговори той, без да вдига глава. След това се разтрепери силно.
– Ти! Какво правиш тук! – Той рязко вдигна брадичката си и ме погледна в очите.
– Исках да знам къде си отишъл толкова бързо! – отвърнах предизвикателно. – Ами голяма ревност, сега виждаш какво правя! – усмихна се той и продължи да спасява животното.

След известно време се появиха служители на една екологична организация. Единият от тях започна да прави забележка на шофьора, а другите двама се насочиха към нас.
– Здравей, Алекс. Какво става с лоса?
– Това е много сериозен въпрос, страхувам се, че ще бъде зле!
– Не ме заблуждавай, млади човече! – шефът им се приближи.
– Чувам го всеки път! И после отново и отново пускаме вашите пациенти в гората!

– Извикайте подемник! – обърна се той към подчинения си. – Нека дойдат, ще го вземем при нас. Лосът е млад, ще се оправи!
– Следващия път няма да ходиш никъде без мен! – Със сълзи на очи се взирах в рамото на Алекс. – Ще ти помогна! Обещавам!
– И ти повече няма да ревнуваш!
– Е, точно така, няма да ревнуваш! Не се надявай! – За миг се вбесих, а секунда по-късно целунах нежно героя си.

 

Rate article
Телефонът иззвъня – съпругът ми напусна апартамента набързо. Реших да го последвам