Свекървата нямала търпение дядо ѝ най-сетне да почине. Тя се надяваше на апартамент, но старецът отдавна имаше план.

Грижех се за дядото на съпруга ми в продължение на 10 години. Живеехме в апартамент под наем заедно с децата си. Сестрата на съпруга ми, Алиса, живееше в апартамента на този дядо по това време. Никой не се нуждаеше от него – нито свекърва му, нито внуците му. Животът ми не се разви добре – така и не завърших университет, защото бях бременна, и не изградих успешна кариера.

Всеки ден не се различаваше от предишния: Жонглирах между грижите за дядо ми и отглеждането на децата ми.

Съпругът ми не харесваше постоянното напрежение вкъщи и често се впускаше в разгул. Другите жени не се интересуваха от него с деца и без дом, затова той винаги се връщаше при мен.
Простих му, въпреки че вече не го обичах. И всичко това, за да ми дава пари за децата и за стареца. Алиса идваше да ни види много рядко и имаше една единствена причина: да поиска от дядо ми пенсия или да се оплаче от финансовото си положение. Макар че не бих казала, че тя и семейството ѝ живееха зле. Не им се налагаше да плащат наем, така че можеха да си позволят дори почивки в чужбина.

Дядо ми ми завеща апартамента преди 5 години:
– “Ти ми стана по-скъпа от всички членове на семейството ми, взети заедно. Внукът е парцал, той ще даде апартамента на майка си или на сестра си. Нека вместо теб там да живеят твоите деца, моите правнуци. Това ще бъде своеобразна награда за труда ви. За да не ме проклинаш после, че животът ти е минал заради мен.

Но никой от членовете на семейството не знаеше това. Когато здравето на дядо ми се влошило, и дъщеря му, и внучката му започнали да го посещават наведнъж. Те разбраха накъде отиват нещата и проявиха “грижа”. Но дядо ми не беше глупав и разбираше защо правят това.

След смъртта на стареца наследството веднага беше разделено. Свекървата и Алиса убедиха мъжа си да се откаже от апартамента, защото там живееше Алиса. Мъжът се съгласил, но никой още не знаел за завещанието.

На следващия ден съпругът ми започна да си събира багажа и ми каза, че има друга жена и живее при мен, за да се грижи за дядо си. Той си тръгна, а аз се почувствах така, сякаш от душата ми беше паднала тежест. След като роднините ми разбраха за завещанието, започнаха истинска война със заплахи.

– Слушай ме, никога няма да получиш апартамент! Не знам как си се “грижил” за дядо си, как си го измамил да ти завещае апартамента, но няма да го получиш. Ти си истински измамник и ние ще го докажем в съда. Остави сина си на мира с рожбата му, той най-сетне си има нова красива приятелка.

– Знаеш ли какво разбрах? Че мога да си позволя да ви изпратя всички за дълго време. Така че: махайте се по дяволите оттук!

Думите им изобщо не ме нараниха. Сигурна съм, че ще имам нормален живот, намерила съм си работа, с децата ми имаме собствено жилище и най-важното – нямам нищо общо с това семейство.

Какво бихте направили вие на мястото на тази жена?

 

Rate article
Свекървата нямала търпение дядо ѝ най-сетне да почине. Тя се надяваше на апартамент, но старецът отдавна имаше план.