Свекърва ми винаги преглежда хладилника ни и взима храна

Знам, че не всички ще ме подкрепят, ще има и недоброжелатели, но все пак искам да споделя историята си.

Всичко започна, когато синът ми не беше приет в детска градина и аз трябваше да отида на работа. Щеше да ми се наложи да чакам поне още една година. Нямахме контакти и не можехме да си позволим детегледачка. Със съпруга ми много се разстроихме и започнахме да търсим изход. Да останем в родителски отпуск не беше вариант – вече живеехме много скромно.

Свекърва ми предложи да ни помогне. Разбира се, бях изненадана, защото тя дори не поиска нищо в замяна. Ние се съгласихме. През първите няколко месеца всичко беше наред. Приготвях храна за деня, оставях пари и правех всичко, което можех, за да я облекча. В знак на благодарност й дадохме голяма сума пари за рождения й ден – тя успя да почива в спа център. И тогава започнаха проблемите…

Бях свикнал да готвя на поразия, защото нямам време да стоя в кухнята всеки ден . Но в един момент забелязах, че храната започна да ни свършва. Свекърва ми идваше с контейнерите си, слагаше храната там и я отнасяше вкъщи. Общо взето, колкото и да готвех, хладилникът винаги беше празен.

– Защо вземате храна вкъщи? – Осмелих се да й задам въпроса.
– Ти си много добър готвач, а аз нямам време да готвя – отговори свекърва ми.

Нямах нищо против, но тя взе всичко и не ни остави нищо. Сложих две бутилки мляко – тя ги взе за себе си. Купих един килограм сирене – прибрах се вкъщи, а него го нямаше.

Какво да правя? Вече имаме финансови проблеми, не можем да изхранваме две семейства. Свекърва ми получава добра пенсия, не става въпрос за пари. Съпругът ми не вижда проблем, а на мен ми омръзна да работя само за храна.

Сблъсквали ли сте се с подобни ситуации?

 

 

Rate article
Свекърва ми винаги преглежда хладилника ни и взима храна