Свекърва ми искаше да ме изпрати на терапия, защото смяташе, че изневерявам на съпруга си, но след всичко това мисля, че те са тези, които имат нужда от лечение!

Първата ми среща със свекърва ми беше неуспешна. Оказа се, че по някаква причина не ме харесва, не знаех причините, защото тя каза за недоволството си само на съпруга ми.

Имах късмет, че живеехме разделени и рядко се виждахме, така че се надявах това да не се отрази на семейния ми живот. Въпреки това всеки ден съпругът ми прекарваше по половин час в разговори с майка си, а основната тема на разговор бях аз. Имаше все повече и повече обиди в моя посока, а съпругът ми само ги изслушваше, не се застъпваше за мен.

Не бях изненадана от поведението ѝ, но започна да ме дразни, когато започна да обижда родителите ми. Родителите ми са добри хора, които се обичат и са щастливи, което, изглежда, стана повод за ревност и клевети от страна на свекърва ми. В края на краищата самата свекърва ми не е щастлива със съпруга си. Те се бяха развели. Затова тя посвети живота си на сина си, а после се появи друга жена, на която синът ѝ започна да отделя повече време.

Един ден съпругът ми се върна от работа без настроение. Веднага му направих любимия му чай и седнах на масата, за да разбера какво се е случило.

– Не знам как да ви кажа това. Но майка ти изневерява на баща ти! Майка ми я видя да седи с друг мъж в едно кафене, а после се качи в колата му и заминаха някъде.

Но знаеш ли какво е по-лошото?” – сега той ме гледаше с предизвикателство – “Ябълката не пада далеч от ябълковото дърво, така че със сигурност ще започнеш да ми изневеряваш, ако вече не го правиш!”. Как мога да ти се доверя след това?

Не знаех как да реагирам. Той не само ме беше обидил, но и се осмели да оклевети майка ми. През следващите няколко дни живеехме като непознати, без да си говорим. Тогава майка му започна да ми се обажда, казвайки ми да го оставя, защото ще бъда като майка ми, а синът ѝ заслужава нещо по-добро. Уморих се от всичко това и реших да поговоря с майка ми за случилото се през онзи ден.

– О, Боже мой, дъще, каза майка ми и се засмя с глас на разказа ми, Това беше братовчед на баща ти, срещнахме се с него в едно кафене, изчакахме баща ти да се върне от работа и след това се качихме в колата, взехме го и се прибрахме вкъщи!

Седмица по-късно подадох молба за развод. Осъзнах, че не мога повече да търпя мъж, който се доверява на клюки и си позволява да говори такива неща за мен и семейството ми!

 

 

 

 

Rate article
Свекърва ми искаше да ме изпрати на терапия, защото смяташе, че изневерявам на съпруга си, но след всичко това мисля, че те са тези, които имат нужда от лечение!