Свекърът ми ми каза да дойда на гарата

Със съпруга ми сме щастливо женени.

Запознахме се в университета. Никога не съм имала планове да остана там, исках да се върна у дома . Знаех, че с моята специалност ще бъда кралица в родния си град, рядък специалист.

Специалист съм по сърдечни заболявания, но не при хората, а при животните: котки, кучета, дори крави. Заможните клиенти са малко, но ги има, а дори бедните тичат при ветеринаря с домашните си любимци. Съпругът ми също е ветеринар, но е силен в диагностиката.

Разпитахме в местните клиники – навсякъде е същото. Правят само най-простите неща: кастрация и ваксинация. Не приемат сложни случаи – не е рентабилно.

И ние отворихме клиника за сложни случаи, с добра диагностика. Освен това правим изследвания за нашите колеги. Работим в екип, така че ни се получава чудесно.

Печелим добре, но нямаме и високи цени. Ето защо имаме достатъчно клиенти. Вече си купихме апартамент, наехме асистенти, така че не спя в клиниката, а имам време да се грижа за децата и къщата.

Но родителите на съпруга ми все още не са доволни от мен.

Знам, че са ядосани, че е заминал за родния ми град, надяват се да се върне и да премести клиниката и семейството в столицата. Не знам защо са ядосани, съпругът ми има две сестри, и двете живеят в съседство с родителите му, така че не са сами. Ние сме тези, които помогнахме и на двете му сестри, дадохме им пари за първоначалната вноска.

Е, и аз винаги съм любезна с тях.

А родителите на съпруга ми никога не са чували за граници и дистанция.

И така, свекърът ми ми се обажда днес:

-Да се срещнем тази вечер в 19:00 ч. Остави да ме вземеш.

– Часът е 17:00.
– Тогава побързай.

Добре, трябва да взема бебето, да зарадвам асистентката си, че ще остане до късно, и няма да кажа нищо за съсипаната торта, която току-що започнах да правя.

На път.

Най-малкият седи отзад, в столче за кола.

Съпругът в клиниката, има пациент, той е ранен, ще го оперира. Свекър ми не ми позволява да извикам такси.

Така че аз карам.

Извика ме, той вече беше започнал да говори по телефона, докато търсеше паркирана кола. Отказах да изляза, не исках да събудя бебето.

Той седна, затръшна вратата и започна да ми крещи:
-Можеше да излезеш.
-Синът ми спи, не го буди.
Какъв дявол – свекърът ми не намали звука – който иска да спи, спи.

Детето се събуди и захленчи.

Как мислите, опита ли се дядото да го успокои? Дали поне е взел играчка от него?

Не, не го е направил. Разбрах, че имам деца, които не са възпитани , вината е моя, защото седя вкъщи с тях – трябва да възпитаваш , а не да гледаш телевизия.
Значи да работиш в клиниката по пет часа, а понякога по десет или дванайсет, означава да седиш вкъщи?

Но синът му работи!

Тогава той започна да ме псува, че карам бързо и ще ни убие. А и ме информира, че съпругът ми вече си има годеница вкъщи, млада жена, която ще му роди нормални, послушни деца.

Детето хленчеше, а дядото се обърна и й викна да млъкне, когато старците говореха.

И аз се обърнах.

Закарах го обратно до гарата:
Довиждане. Довиждане, довиждане…

Когато се прибрах вкъщи, отвратеният ми съпруг ме чакаше на вратата : баща му вече го беше заснел. Подадох му плачещия си син:

-Още една дума и ще отидеш при татко. Там те чака булката. И ще имаш нови деца, послушни. Междувременно се оправяй, иначе и аз ще започна да крещя.

Съпругът ми само погледна встрани и аз осъзнах, че вече сме провели разговора. Баща му никога повече няма да ни посети.

Rate article
Свекърът ми ми каза да дойда на гарата