Страхувам се, че един ден просто няма да мога да издържа и ще пусна гърнето право върху главата ѝ. Често се въздържам да не направя нещо подобно.

Отдавна съм тръгнал на работа. Грижа се за болната си баба. Отначало всичко беше наред. Старата дама беше мила и нежна. Дори станахме приятелки. Разхождахме се заедно край езерото, закусвахме. Вечер дълго седяхме в кухнята и си разказвахме истории. Бяхме наистина щастливи.

Но после с нея се случи нещо лошо. Баба получи инсулт и след това прекара дълго време в стаята си. А когато се възстанови, старицата много се промени.

Всяка сутрин се събуждах и мечтаех баба ми да е същата като преди. Но щом прекрачих прага на къщата ѝ, разбрах, че надеждите ми са били напразни.

Едва влизах в къщата, тя удряше бастуна си по пода и ми нареждаше бързо да ѝ донеса чай или вода. Опитах се да избягвам да общувам с нея. Изглежда, че жената разбра това и ме малтретира още повече.

Вчера тя изхвърли всичките ми дрехи от гардероба и ме накара да ги сгъна. Бях наистина възмутена от това. В края на краищата преди два дни бях прибрала всичко там. Защо тя трябваше да изхвърля всичко отново?

Тя просто започна да проявява темперамента си. И злото надделява. Жалко, но не мога да й повлияя по никакъв начин.

Страхувам се, че някой ден просто ще се изпусна и ще пусна тенджерата право върху главата ѝ. Често се сдържам да не направя нещо подобно.

Не искам да правя глупости. Затова вече си търся работа. А днес баба ми полудя. Тя доведе едно куче от улицата. То не само че направи бъркотия навсякъде, но и сдъвка обувките ми.

Накратко казано, хазяйката ми даде още повече работа. Докато тя спеше, аз изведох кучето навън. Престорих се, че не знам нищо.

Тя се събуди и започна да търси “приятеля си”, а аз си вършех работата. Честно казано, вече си мечтая за момента, в който ще я напусна.

 

Rate article
Страхувам се, че един ден просто няма да мога да издържа и ще пусна гърнето право върху главата ѝ. Често се въздържам да не направя нещо подобно.