Със съпругата ми взехме кредит за апартамент, аз започнах да печеля повече пари и си мислехме, че са настъпили добри времена. Но се оказа, че много сме грешали

Докато учех в университета и се опитвах да работя едновременно, нямах достатъчно пари за много неща. Но в този момент бях щастлива, защото нямах проблеми в живота си. Със съпругата ми бяхме наели малък апартамент и все още не бяхме мислили да имаме деца. Първо искахме да си купим собствено жилище, а след това можехме да мислим за създаване на потомство. Родителите ми са пенсионери, а аз имам по-малка сестра. Сестра ми е разведена и има племенника ми, който вече е първокласник. В семейството ни никога не е имало много пари, но някак си успявахме да се справим с всичко сами.

И тогава имах добри времена, както си мислех в началото. Защото завърших университета и ме повишиха в работата. Сега станах главен асистент на шефа ни. Всичко това се отрази на заплатата ми, и то много. Със съпругата ми веднага решихме да изтеглим ипотечен кредит и най-накрая да се преместим в собствен апартамент. А след това решихме, че ако ще правим промени в живота си, ще ги правим изцяло. Ето защо един месец по-късно съпругата ми обяви, че е бременна. Започнахме да се подготвяме за раждането на дете. Когато семейството разбра за повишението ми, всички веднага се зарадваха.

Но след това започна натискът: родителите ми притискаха съвестта ми, че трябва да помогна на изоставените си сестра и племенник. А сестра ми на свой ред каза, че аз съм по-голям брат, така че трябва да помагам финансово на родителите си. Парите ми свършваха бързо. Или родителите ми трябваше да купят нов и голям телевизор, или племенникът ми да отиде на скъпа екскурзия. Жена ми започна да ми се кара, защото сега е в отпуск по майчинство, а нямаме достатъчно пари за семейството, защото с моята заплата живеят много хора. Трябва да отуча роднините си от моите пари, защото те ми вземат и последните, защото трябва да се подготвям за раждането на детето си. Детските дрехи сега са много скъпи.

 

Rate article
Със съпругата ми взехме кредит за апартамент, аз започнах да печеля повече пари и си мислехме, че са настъпили добри времена. Но се оказа, че много сме грешали