Със съпруга ми почти се разведохме. И всичко това заради брат му

Марк, братът на съпруга ми, е много невъзпитан и егоистичен човек. Преди два месеца той беше изгонен от къщата от съпругата си. Те живееха заедно в граждански брак от единадесет години, но така и не узакониха връзката си. Марк все още живееше в къщата на съпругата си. Имаха две деца. Съпругата на Марк съставила документи, че е самотна майка. Тя дори дала на децата си своето фамилно име. Марк също се възползвал от това. Те получавали доста добри пари за децата.

Не знам как е станало това. Но Марк ни се оплакваше, че е направил ремонт там, вложил е парите си, а сега го изгонили. Съпругът ми съжаляваше за брат си. Но по някаква причина си мисля, че и двамата са виновни. Не казах нищо, защото не исках да обидя никого. Няколко дни по-късно Марк беше уволнен от работата си. Не попитах защо е уволнен. Сигурно му е било достатъчно тежко. Напоследък имаше толкова много неуспехи. Мисля, че бившата му приятелка е допринесла за уволнението му, защото баща ѝ работи в същата компания като Марк.

Съпругът ми се прибра вкъщи и започна да ми разказва историята на Марк.

– “Скъпа, позволи на брат ти да остане при нас за известно време. Докато си намери работа. Не мога да го оставя в беда, нали разбираш.

Съгласих се. За което по-късно съжалих.

Отначало Марк изобщо не ни притесняваше. Всичко беше наред. Той поправи всичко, което отдавна се нуждаеше от ремонт в апартамента ни. По някакъв начин съпругът ми така и не се зае с това. А на Марк му бяха необходими около три дни, за да го направи. Кранът не тече, рафтът е поправен, вратите не скърцат, тапетите са залепени… И дори балконът ни най-накрая е в ред. Марк също така знаеше как да готви вкусно! Едва се прибрах от работа, от кухнята се разнесе вкусна миризма. Печени картофи, запеканки, макарони със сирене, кафе със сметана. Честно казано, отдавна не съм се радвала толкова много на живота си. Той е страхотен готвач. С такива умения би трябвало да ходи само по телевизията!

Но две седмици по-късно моят рай приключи. Марк започна да си търси работа, така че прекарваше по цял ден на телефона си. Съпругът ми и аз не му пречехме. Брат ми излизаше само да се храни и да ползва тоалетната. А той ядеше много. Питаше само: “Какво ще има за обяд”, “Кога ще е готова вечерята”. Налагаше се да готвя още по-често и по-често.

Тогава Марк започна да ходи на интервюта. Той тръгваше сутрин и се връщаше вечер. Понякога дори не се прибираше вкъщи през нощта. Не знам къде е ходил, но дъхът му миришеше на алкохол. Марк каза, че не може да си намери работа.

И един ден той дойде при нас с приятеля си. Разбира се, аз го изхвърлих през вратата. Това беше последното нещо, от което имах нужда. В дома ми няма да има чужди хора! Това е напълно нагло и преминава всякакви граници. Марк беше обиден на мен, а и съпругът ми ме издаде. Той каза, че съм сгрешила.

Мина време и оттогава Марк не е водил приятелите си в нашата къща. Мислех, че най-накрая си е намерил работа. Един ден се прибрах вкъщи и Марк носеше новия костюм на съпруга ми. Похарчих почти цялата си заплата за него. Съпругът ми го носи само по празници, но Марк го носеше на интервю за работа. Защото трябва да впечатли работодателя си. Този път си замълчах. Мислех, че няма да има кавги в къщата.

Но нямаше такъв късмет! Марк се върна от интервюто и каза, че му трябва нашата кола за работа. Тъй като имахме две коли, той щеше да вземе моята, а съпругът ми щеше да ме вози с неговата. Вече не можех да издържам. Не само че не се поколеба да ме помоли да му купя чорапи и продукти за грижа, но и хвърли око на колата ми. Бях много възмутена.

Съпругът ми също защити брат си, като каза, че трябва да го подкрепим в такъв труден момент. Все пак той е брат. А аз казах, че съм уморена от всичко това. Един здрав мъж седи на врата ни. Нищо не му липсва! Колко много можеш да направиш!

– Не можеш да бъдеш толкова егоистична!” – изкрещя ми съпругът ми.

Тези думи много ме ядосаха. Затова събрах вещите на Марк и ги изхвърлих през вратата.

– Това е достатъчно! Лимитът за гостите е изчерпан!

Това е и моята къща. Така че имам право да изразя мнението си.

Съпругът ми спря да ми говори. Дори свекърва ми се обади, крещейки, че съсипвам живота на Марк и развалям отношенията на братята ми, и те не искат повече да говорят с мен.

Както и да е, не съжалявам за действията си. Посрещнахме Марк с отворени обятия, а той стана доста нагъл! Той се качи на главите ни! Преди два дни най-накрая се сдобрихме със съпруга ми. Той стана същият като преди. Без влиянието на Марк и неговите манипулации. В края на краищата съпругът ми е наистина учтив и любезен.

След това твърдо реших: повече никакви роднини в нашата къща. Само тогава в семейството ще има мир и хармонични отношения.

 

 

Rate article
Със съпруга ми почти се разведохме. И всичко това заради брат му