Съпругът ми започна да се среща със съученик, а аз полудявам от ревност и безпомощност.

Никога не съм разбирала жените, които ревнуват съпрузите си, което ги кара да се карат за всичко, но сега се намирам в тази ситуация.

След като родих второто си дете, получих хормонален срив и напълнях много. Натрупах почти двадесет килограма. Разбира се, сега изглеждам, меко казано, не много добре, не се харесвам ужасно и се притеснявам за това.

Това, което ме тревожи още повече, е, че съпругът ми не ме харесва и от време на време ми намеква, че би било хубаво да се погрижа за себе си и да променя външния си вид.

– Напоследък качихте доста килограми, къде отиде стройната ви и изваяна фигура? – каза ми веднъж съпругът ми с въздишка.

Самият той ходи периодично на фитнес и има атлетично телосложение и доста привлекателен външен вид.

Преди да се роди бебето, аз сама се занимавах с фитнес и следях за диетата си, но след раждането изобщо не ми се занимаваше с това. Синът ми беше много неспокоен и изискваше много внимание, посвещавах почти цялото си време на него. След това дойде втората бременност, която беше много трудна, а после и този хормонален срив. Сега не мога да спортувам по здравословни причини. Съпругът ми сякаш разбира всичко, но виждам, че напълно е загубил интерес към мен.

Наскоро съпругът ми имаше рожден ден. Някакъв негов бивш съученик, с когото отдавна не се бяха виждали, му пожела всичко най-добро в социалните мрежи. Както казах, преди абсолютно никога не бях ревнувала съпруга си, тогава за първи път се сблъсках с това чувство.

През цялата вечер съпругът ми говореше по телефона с един свой съученик. Никога не съм се ровила в личните му дела, в кореспонденцията му и т.н., но по някаква причина се почувствах наранена.

– Какво не е наред с вас? Тя е моя съученичка, не е нищо такова. Просто си спомняме, отдавна не поддържаме връзка – каза ми съпругът ми, когато видя, че съм разстроена.

Но той седя почти до вечерта и отговаряше на всичките ми въпроси с нещо неясно, толкова беше погълнат от тази кореспонденция. Разбира се, че това ми дотегна. Особено след като той не е почитател на кореспонденцията и социалните мрежи, винаги предпочита да се обади или да говори лично. Дори с мен никога не е водил толкова дълга кореспонденция.

Тогава започнах да забелязвам, че той често пише на тази жена. Много хора може да ме осъдят, но моето любопитство взе връх. Имаме общ компютър и съпругът ми никога не затваря страницата си, така че почти всяка вечер чета за какво са си говорили толкова страстно.

В кореспонденцията им нямаше нищо особено: спомняха си за стари приятели, учители, разменяха новини. Но бях огорчена, че кореспонденцията завърши с това, че си размениха телефонните номера и тя му се обади, за да продължат разговора по WhatsApp. Нещо повече, както разбрах, те се съгласиха да си звънят.

Същия ден някой му се обади, разбрах, че това е същата съученичка. Бях разстроена, че съпругът ми отиде в друга стая, за да говори, въпреки че никога преди не беше го правил. На следващия ден ситуацията се повтори.

Предполагам, че те все още общуват, защото чувам известия, които идват на телефона му. Може би преди не съм обръщала внимание на такива неща, защото съм била по-уверена, а може би съпругът ми не е общувал с противоположния пол преди и сега просто полудявам от ревност.

Станах много нервна заради това, започнах често да се разтоварвам върху съпруга си и да споря за различни дреболии. Реших да поговоря с него и да разбера всичко, но ние отново се скарахме.

– Преди си била перфектната съпруга, а сега приличаш на дебела, мрънкаща жена, която само си търси повод да ти се кара – каза съпругът ми в края на спора.

Бях шокирана да чуя думите му. Толкова ме обидиха, че дори не можах да намеря думи, за да му отговоря. Никога досега не ми беше казвал толкова обидни неща.

Не искам да напускам съпруга си, а и няма да мога да издържам финансово нито децата си, нито себе си. Родителите ми живеят далеч, а в този град нямам близки роднини, които да ми помогнат. Разбира се, че съм възмутена от съпруга си, но все пак искам да подкрепям семейството си.

Освен това ужасно се страхувам, че кореспонденцията на съпруга ми с една съученичка може да се превърне в нещо повече. Пак повтарям, той никога досега не е давал повод за ревност, но сега е за първи път.

Дори нямам към кого да се обърна за съвет. Имам чувството, че семейният ни живот се разпада.

 

Rate article
Съпругът ми започна да се среща със съученик, а аз полудявам от ревност и безпомощност.