Съпругът ми всеки ден ми казва, че съм грозна.

Бих се примирила с това, ако не беше последното му изказване.

Помощ, имам нужда от съвет. Дори не знам какво да правя, аз съм на 35 години. Със съпруга ми сме женени от около 10 години. Влюбихме се един в друг още щом се запознахме. Той започна да ме ухажва, уреждаше ми ежедневни срещи , водеше ме на ресторанти, подаряваше ми цветя. Месец по-късно се оженихме, нямаше смисъл да го отлагаме, мислехме си. Любовта е най-важното нещо. Преместих се да живея при него, тогава той не ми позволи да работя, каза, че една жена изобщо не трябва да работи, каза – почивай, скъпа, ще направя всичко за теб. С течение на годините страстта утихна. На преден план излязоха домашните проблеми.

Той започна с това, че къщата е мръсна, въпреки че всеки ден почиствах всичко. После престана да харесва как готвя, майка му готви по-добре , въпреки че не посещаваше често майка си. Накрая каза, че съм стара и че съм се пренебрегвала. И аз му казах.

-Прости ми, скъпи, не мога да тичам сутрин, здравето ми не го позволява. Както и да е, от първия ден, в който се запознахме, тежа колкото и сега.

А черешката на тортата беше, че не харча разумно парите му.

-Спасявам всяка стотинка от парите ти, които ми даваш за хранителни стоки. Няма достатъчно дори за децата ни. А ти казваш, че харча за себе си, че не мога да си позволя панталони в Пепко. И ти си този, който ми забрани да работя, сега ли ще ме натоварваш с това?

Отидох при един приятел. За да си поговорим. Тя ми каза да го оставя. Имам апартамента на баща ми, разбира се. Но аз не знам какво да правя. Кой би ме искал? Само приятелят ми казва, че съм красива, но съпругът ми постоянно ме нарича “грозна”. Не знам какво да правя, вярвам му. И не мога да си тръгна, вече съм стара и никой няма да ме иска.

 

Rate article
Съпругът ми всеки ден ми казва, че съм грозна.