Съпругът ми реши, че баба му трябва да живее с нас, а когато възразих, той ми постави ултиматум.

Съпругът ми иска да вземе болната си баба да живее при нас. Работата е там, че много лекари вече са потвърдили, че тя има много сериозно заболяване и то не може да бъде излекувано. Тя е в делириум и губи паметта си.

Понякога паметта ѝ се връща. Излиза от къщи и забравя къде се намира. Тогава трябва да я търсите. Тя се държи много странно, понякога издава странни звуци. Казах на съпруга ми, че това е невъзможно. Имаме малки деца, двустаен апартамент, баба не може да живее с нас.

Работата е там, че съпругът ми е отгледан от баба си, баща му все още беше в затвора, а майка му пиеше. Той има сестра, която живее с майка си в едностайно жилище, и брат, който живее под наем. Съпругът ми смята, че той трябва да е този, който да се грижи за баба си. Бабата не може да бъде оставена сама, защото може да се нарани.

Разбирам, че положението е отчайващо, но не мога да рискувам живота си и този на децата си. Но съпругът ми смята, че е негово пряко задължение да се погрижи за баба.

Напомних му, че това е моето жилище и аз решавам дали баба ми може да живее в него, и смятам, че тя не може да живее при нас. Съпругът ми се почувства много обиден, че съм му напомнила чий е апартаментът, събра си нещата, каза, че се развеждаме, и отиде при баба си.

Наистина се надявам да се вразуми и да се върне, защото не искам да разрушавам семейството ни, но не мога и да поставям децата ни в опасност. Много пъти съм казвала, че можем да си позволим да наемем детегледачка за баба ми. Не разбирам защо тя не е съгласна.

 

Rate article
Съпругът ми реши, че баба му трябва да живее с нас, а когато възразих, той ми постави ултиматум.