Съпруг и съпруга решават да живеят с родителите си и да спестят пари

В тристаен апартамент живеели трима души: жена, нейният съпруг и техният син. Синът е на възраст под тридесет години. Той наскоро се е оженил. На семейния съвет е взето решение младите хора да живеят с родителите си и да спестяват за ипотечен кредит. Преди да се омъжи, момичето е живяло в апартамент под наем. Съвместното съжителство разрушило мира в семейството. Свекървата е ревностен привърженик на чистотата. А младоженците дори не искат да възстановят реда и чистотата в стаята си. Вещи се валят по леглото и под него, всички ъгли са покрити с прах. Свекървата дори се страхува да влезе в стаята на младоженците. Няколко пъти тя изисква от сина си да сложи нещата в ред. Не помолила снаха си, мислейки, че тя ще бъде достатъчно умна да почисти вместо съпруга си. Но тя не го направи. Нито интелигентност, нито съвест.

Е, щом искат да живеят в свинарник – нека живеят. Така или иначе, младите хора рядко са вкъщи, а когато са, се заключват в стаите си. Не си подлагат краката в другите стаи, не мият чиниите след ядене. Но родителите на момчето силно се съмняват, че с този начин на живот младите хора ще спестят за ипотечен кредит. Свекървата се опитва да готви разнообразна храна, не иска пари за хранителни продукти от сина си, разбира, че трябва да спестят за апартамент. И си поръчват доставка на пица. Хладилникът е пълен с домашно приготвена храна, но те имат нужда от друга храна.

Момичето редовно си купува нови дрехи, посещава гримьори. Могат ли тези, които спестяват, да си позволят такива разходи? Така че те никога няма да спестят за първоначална вноска. Майката попита сина си колко са спестили. Той отговорил с глупава шега. Тя задала същия въпрос на снаха си. – Задаването на такъв въпрос е върхът на безсрамието. Аз няма да бъркам в твоя портфейл, защо ти си пъхаш носа в моя?”. – отвърна тя нагло. Родителите поискаха от младежите или да започнат сериозно да спестяват, или да се изнесат от апартамента. Младежите отговарят, че имат законното право да живеят в апартамента си, както си искат.

 

Rate article
Съпруг и съпруга решават да живеят с родителите си и да спестят пари