Спомням си добре как майка ми ме взе със себе си на работа, защото нямаше с кого да ме остави. Поради това често боледувах. Междувременно баща ми уреждаше личния си живот

Случи се така, че не помня баща си. Знам само от разказите на майка ми, че всичко е било наред, преди да се появя аз. Баща ми подкрепяше майка ми и ѝ помагаше. Но той живя със семейството по-малко от година. Веднага щом майка ми ме родила, баща ми изчезнал. По онова време нямаше мобилни телефони, така че майка ми не знаеше къде да търси баща ми. В работата също не знаеха къде е той. По онова време на майка ми ѝ беше много трудно.

Тя си намери работа. Тъй като нямаше на кого да ме остави, майка ми ме вземаше навсякъде със себе си. Добре си спомням колко студено беше в стаята, в която работеше майка ми. Ето защо често се разболявах. По-късно започнах да ходя на детска градина, а междувременно майка ми си намери друга работа като чистачка.

Не разполагахме с достатъчно пари, но виждах колко упорито работи майка ми. Тя правеше всичко за мен. След деянието на баща ми тя реши да живее заради мен. Завърших училище и университет. Намерих си работа и сега помагам на майка ми. Правя всичко, за да я накарам да бъде по-малко нервна. Не съм чувал баща си през всичките тези години. Той никога не ме е питал за живота ми.

Но един ден чухме почукване на вратата. Майка ми отиде да отвори и аз чух мъжки глас. Излязох навън и видях възрастен човек с бастун. Майка ми се обърна към мен и ми каза, че това е баща ми.

Той плачеше и се извиняваше. Каза, че е бил млад и глупав. Просто се е страхувал от отговорността. През цялото това време баща ми живееше в града, с друго семейство и дъщеря, малко по-малка от мен. Но по-късно баща ми започна да пие и втората му жена го изгони. Сега, на преклонна възраст, никой не го иска. Дъщеря му не искаше да го пусне обратно вкъщи. Последната надежда е за мен и майка ми. А аз не знам какво да правя.

От една страна, той е моят баща, толкова дълго съм го чакала. Но от друга страна, той ни напусна и се появи едва когато имаше нужда от помощ. Най-много ми е жал за майка ми, не искам тя да се тревожи. Майка ми вложи толкова много енергия и здраве, за да се научи да живее сама, а после той се появи. Казах, че имам нужда от време, за да помисля за това. А майка ми мълчи, само каза, че това трябва да е мое решение.

 

 

Rate article
Спомням си добре как майка ми ме взе със себе си на работа, защото нямаше с кого да ме остави. Поради това често боледувах. Междувременно баща ми уреждаше личния си живот