София прави всичко възможно, за да подобри отношенията с родителите на съпруга си, но когато свекърът ѝ се разболява, животът ѝ се променя.

София се смееше всеки път, когато в живота ѝ се появяваше черна ивица. Била е научена да го прави още като дете. Най-вероятно тази особеност е привличала Хенри. В края на краищата той не е бил научен на това: казвали са му само да понася всичко мълчаливо. Те се срещнаха в парка. София седеше на една пейка и ядеше сладолед. Хенри седна до нея и я попита:

– О, къде си купи сладолед?

– Навсякъде можеш да си го купиш!

– Но едва ли навсякъде е толкова вкусен.

– Ще ти кажа една тайна: най-вкусният сладолед е този, който е направен вкъщи.

– Странно, но никога не съм опитвала домашен сладолед.

– Искаш ли утре да ти го донеса?

И така започна връзката им. Но Мария, майката на Хенри, не харесваше промените в сина си. Той станал някак си шумен и весел. А когато видяла София, била толкова ядосана!

– Тя не е добра за теб! Чуваш ли ме? Готвач? Ти луда ли си? Не за това те отгледахме и обучихме.

Но на Хенри не му пукаше. Докато майка му се ядосваше, той си спомни вкуса на онези кифлички, с които София го почерпи вчера.

Те се ожениха против волята на свекървата. Хенри се настани в къщата на родителите на София. София забременя, а бащата на Хенри беше уволнен от работа. Това ударило тъста толкова силно, че той паднал на земята от нерви. Мария също получавала стотинки, затова един ден се обърнала към София за помощ.

– Не те моля да се грижиш за нас. Просто, моля те, бъди до нас. Можеш да останеш при нас за известно време.

София се съгласи, защото това беше чудесна възможност да се разбере с родителите на съпруга си. Въпреки факта, че почти никога нямаха нищо в хладилника, София все пак успяваше да сготви нещо много вкусно и необикновено. Когато родила, свекърът ѝ предложил да седи с внучката си през цялото време. Така той спасил живота на София и тя успяла да си намери работа на непълно работно време в пицария.

Общуването с внучката и постоянната отговорност извадили свекъра от дългогодишния му ступор. Когато момичето пораснало малко, той успял да си намери добра работа, спечелил си комфортна пенсия и си купил селска къща, където се преместил със съпругата си. Сега те имат най-топли и близки отношения със снаха си.

 

Rate article
София прави всичко възможно, за да подобри отношенията с родителите на съпруга си, но когато свекърът ѝ се разболява, животът ѝ се променя.