Снаха ми беше приета в семейството ми, сякаш е моя собствена дъщеря. Съжалявах за нея, защото баща ѝ я беше изоставил, когато беше малка, и майка ѝ трябваше да я отгледа сама.

Когато синът ми се ожени, аз станах член на неговото семейство. Следователно беше мой дълг да приема съпругата му в семейството, сякаш е моя собствена дъщеря. Когато той беше малък, реших, че един ден ще бъда най-добрата свекърва на света. И точно това се случи. Обичам Монике като собствена дъщеря и на практика никога не споря с нея – дори да са приятелски разговори.

Важно е да разберете и най-вече да приемете, че семейството на сина ви вече е не само ваш, но и негов избор, и вие трябва искрено да приемете това. Трябва обаче да призная, че Моника може да бъде труден човек. Миналото ѝ може да е оформило характера ѝ, но въпреки всички житейски премеждия тя се е оказала добра жена.

Моника е чудесен пример за подражание за всички жени. Тя е била отлична ученичка в училище и е работила усилено след завършването си, за да издържи всичките си изпити и да продължи обучението си. Тя е в чудесни отношения с майка си и с другите членове на семейството си. Възхищавам се на упоритостта на Моника; въпреки трудния си личен живот, тя винаги се опитва да даде най-доброто от себе си.

Да имаш баща е едновременно благословия и проклятие. От една страна, имаш човек, към когото да гледаш и на когото да разчиташ; от друга страна, той може да липсва, когато имаш най-голяма нужда от него.

Моника, например . Тя отчаяно иска одобрението на баща си, но той никога не е искал да има нещо общо с нея. Винаги е бил твърде зает с работа или пиене, за да прекарва време с дъщеря си. Дори сега, когато е пенсионер и има повече свободно време от всякога, той все още отказва да я вижда. Моника го посещава редовно по задължение, но това не ѝ носи нищо друго освен душевна болка всеки път, когато напуска дома му, чувствайки се отново разочарована

Не бях щастлива от една ситуация, когато поканих децата си за Коледа. Забелязах, че доведената ми внучка носеше пръстен, който бях загубила преди няколко години. Отначало си помислих, че може да е същият, но това не можеше да е възможно. Това беше моят пръстен. Не я попитах откъде го е взела, защото не исках да започна спор на масата за вечеря. Но сега се притеснявах, че е наследила някои лоши навици от баща си. Освен това Моника ми стана като дъщеря и не съжалявам за нищо, но все още се чувствам неудобно заради всичко това.

Не знам какво да правя в тази ситуация. Не искам да я питам за пръстена или да съдя дали го е взела. Възможно е това да е просто съвпадение. Може би тя го е намерила някъде и не знае, че ми принадлежи.

 

 

Rate article
Снаха ми беше приета в семейството ми, сякаш е моя собствена дъщеря. Съжалявах за нея, защото баща ѝ я беше изоставил, когато беше малка, и майка ѝ трябваше да я отгледа сама.