След като родителите ми се разведоха, те се отърваха от дъщеря си

Помолих, но майка ми беше непреклонна и бързо нахвърли вещите ми в една раница, след което ми даде малко пари и ме изхвърли от къщата. Имах обикновено семейство, като всяко дете, състоящо се от майка, баща и дъщеря и дядк. Родителите ми живееха много добре, но после се случи така, че майка ми напълно спря да се грижи за себе си и баща ми си намери друга.

Любимата на баща ми беше много по-млада от него, забременя от баща ми и майка ми не можа да прости на баща ми това предателство, след което той замина при любимата си. Всеки от родителите ми започна да подрежда личния си живот, но в този живот нямаше място за мен.

По това време, когато завършвах осми клас, майка ми доведе вкъщи мъж, много по-млад от нея, и аз протестирах. След това се забърках с лоша компания: започнах да пия, подстригах си косата много късо и я боядисах в розово. Майка ми не обръщаше внимание на лудориите ми, защото изобщо не се интересуваше от мен, така че продължих да бъда чудак. След като завърших първата си година в гимназията, по време на поредния спор майка ми ме изхвърли на улицата.

След това ми каза: “Слушай ме внимателно: ти си станала възрастно момиче и също като баща ти мечтая за лично щастие, така че си събирай нещата и отивай да живееш при татко си!”.

Не ми оставаше нищо друго, освен да я помоля за прошка, но тя пренебрегна молбите ми и продължи да хвърля вещите ми в раницата, а след това ме изхвърли на улицата. Когато стигнах до баща ми, той също посочи прага ми с думите: “Разбираш ли, този апартамент принадлежи на съпругата ми и тя няма да иска да живееш при нас. Трябва да се върнеш при майка си и да се помириш с нея.” След тези думи той затръшна вратата пред лицето ми.

Не знаех какво да правя, затова си купих билет за влак. От този ден насам се случиха много неща. Дойдох в малък северен град, постъпих там в техникум и след като го завърших, започнах работа като готвач.

След известно време срещнах едно момче, влюбих се и се омъжих за него, а по-късно със съпруга ми си купихме собствен апартамент. Съпругът ми винаги ме молеше да простя на родителите си, защото самият той е израснал в дом за сираци и никога не е изпитвал майчина любов, а и добре разбираше какво е сиромашия.

Но аз все отлагах помирението с родителите си. Това продължи толкова дълго, докато той не ми каза: “Ти си щастлив човек, защото имаш майка и баща, но заради гордостта си избираш пътя на сирака. Не можеш да постъпваш така, защото всички сме хора и никой не е застрахован от грешки, затова трябва да отидеш при родителите си и да се изправиш пред тях.”

Със съпруга ми отидохме в родния ми град. Когато позвънихме на вратата на апартамента, в който живеех, вратата отвориха възрастните ми родители. Когато майка ми ме видя, тя коленичи пред мен и започна да ме моли за прошка. В този момент осъзнах, че отдавна съм простил на родителите си, но не исках да го призная пред себе си.

Със съпруга ми отидохме в дома на родителите ми, представихме го на баща ми и майка ми, а след това им казахме, че очакват внуче. Родителите ми ми признаха, че са се помирили, след като са започнали да ме търсят заедно. Изчезването ми ги е сближило и те отново са били семейство.

Втората съпруга на баща ми, като видяла, че му липсва първата му съпруга, го оставила да си отиде и след известно време се омъжила за мъжа, с когото изневерила на баща ми. Баща ми си мислеше, че това момиче носи детето му и затова напусна семейството ни, но се оказа, че тази дама сама не знае от кого има дете.

След развода тази дама направи тест за бащинство и се оказа, че баща ми няма нищо общо с детето ѝ. Сега родителите ми са щастливи и аз съм щастлива. Всичко се случи точно така, както бях мечтал, когато бях тийнейджър: баща ми и майка ми отново започнаха да живеят под един покрив.

 

Rate article
След като родителите ми се разведоха, те се отърваха от дъщеря си