След като баба ми почина, майка ми предяви правата си върху апартамента, който баба ми остави в наследство.

Още докато беше жива, баба ми реши да препише апартамента си на мен. Може да се каже, че го взех на изплащане. За четири години успях да изплатя по-голямата част от цената на апартамента. След първата вноска баба ми направи договор за дарение в моя полза.

Заемът беше за петнадесет години. Всеки месец давах на баба ми определена сума пари. Въпреки че не трябваше да го правя, защото нямахме никакви писмени споразумения. Но тъй като живеехме заедно, аз правех всичко честно. Освен че плащах наема, купувах хранителни продукти и много други неща.

Баба ми управляваше парите си сама. Тя имаше пенсия и парите, които й плащах за апартамента.
Тя ги харчеше или за подаръци за майка ми и брат ми, или за ремонти в къщата им. Аз не се интересувах от това, защото не ме засягаше.

И тогава баба ми почина. И майка ми реши, че оттук нататък трябва да плащам наема на нея. Започна да изисква тези пари от мен.

Разбира се, аз нямах намерение да плащам парите на майка ми. Вместо това тя ме обвини и ме нарече измамник, като каза, че със сигурност ще стане собственик на апартамента. Брат ми застана на моя страна и се опита да обясни на майка ми, че всеки получава това, което заслужава.
В края на краищата баба ми беше решила да остави този апартамент на мен и всички мебели, които се намираха там, бяха закупени с парите, които тя беше дала на баба ми.

но майка ми не искаше да чуе нищо. Тя крещеше, че нямам право да живея тук. Но по някаква причина забрави как баба ми се нуждаеше от грижи и пари за лечение, а аз бях тази, която й помагаше. Оказва се, че досега на майка ми ѝ е било все едно, че апартаментът ще бъде мой, но след смъртта на баба ми всичко се промени   .

Всички мои роднини се опитват да ме убедят, че съм постъпила несправедливо. Според тях трябва да дам този апартамент на майка ми или да го продам и да разделя парите между нас тримата    .

Аз не се чувствам виновен, защото съм инвестирал много пари в този апартамент, които са почти равни на стойността му. Освен това се грижех за баба ми, седях до нея в болницата, готвех ѝ храна. А сега някой иска да ме обвини в измама.

Уморих се от тези морализаторства от страна на семейството ми. Реших да продам този апартамент и да се преместя в друг град. Майка ми разбра за това и взе пари назаем от семейството си, за да го откупи от мен. По някаква причина тя беше убедена, че ще й върна част от парите от продажбата. Аз обаче няма да ѝ върна нищо.

Кой според вас е прав в тази ситуация?

 

Rate article
След като баба ми почина, майка ми предяви правата си върху апартамента, който баба ми остави в наследство.