След думите “или дете, или куче” не мога да разбера решението, което съпругът ми взе.

не мога да го приема. Петнадесет години заедно. Петнайсет години, прекарани с един и същи човек, мислейки, че го познавам като никой друг, а той изведнъж заявява, че единственият му истински приятел е кучето му. Отказва да се раздели с него, дори ако то е нашето общо дете. Същото това момче, което бяхме чакали толкова дълго и което и двамата обичахме силно   .

С Дейвид се оженихме, когато още учехме в университета. Винаги са ни възприемали като перфектна двойка. Но какво точно ни правеше толкова перфектна двойка? Наистина се разбирахме добре заедно. И двамата бяхме привлекателни и успешни и никога не бяхме съгласни един с друг, дори за дребни неща    .

Винаги предпочитахме да правим компромиси, вместо да настояваме на своето. Всичко щеше да е чудесно, ако не беше проблемът с децата. Смятахме, че никога няма да можем да имаме деца. В края на краищата пълното щастие е толкова рядко срещано на този свят. Но изведнъж получихме дългоочаквания положителен тест. На една семейна среща решихме, че детето ни трябва да расте възможно най-далеч от замърсения градски въздух. Затова Дейвид пое отговорност и обеща да положи всички усилия да построи нова селска къща и да я оборудва така, че на детето да му е удобно. Раждането беше успешно и изглеждаше, че ни очаква щастливо бъдеще. Нашият Марк обаче започна да има сериозни проблеми с дишането. Когато бяхме в болницата, всичко беше наред, но когато се прибрахме у дома, задухът се върна.

Потърсихме помощ от голям брой лекари, но проблемът ни беше открит от лекар от местната държавна болница, възрастна жена с дългогодишен опит. Тя посети дома ни, проучи условията и след това се срещна с Джак. Дейвид получи Джак като подарък от баща си. Той беше стар, затова му отделихме отделно място в къщата, за да му осигурим комфорт. Дейвид имаше много тясна емоционална връзка с това куче и когато лекарката предложи да се отървем от Джак не само от къщата, но и от живота ни, Дейвид реагира враждебно. Той каза, че ще намерим друг начин да лекуваме детето си без помощта на този лекар. Не спорих, просто взех Марк и излязох от къщата. Оттогава сме разведени. Джак ни напусна отдавна. Марк е много привързан към баща си и те имат силна връзка. Дейвид прави всичко възможно, за да ме спечели обратно, но аз не мога да му простя за онези обидни думи, които каза преди толкова време.

 

Rate article
След думите “или дете, или куче” не мога да разбера решението, което съпругът ми взе.