Синът ми помогна за ремонта, а съпругата му казва: не го отделяйте от семейството, наемете екип!

Прекъснах всякаква комуникация със семейството на сина ми. Условието за възобновяване на отношенията – синът ще направи ред със съпругата си.

Тя няма да ми казва как да говоря със сина си или какво да правя с парите.

Много пъти преди този инцидент съм казвал на сина си да говори със съпругата си. Нека си блъска главата, ако толкова й харесва, но аз не съм длъжен да го правя.

Имаме много интересна ситуация: не съм се намесвала на снаха си абсолютно, но тя често ми се обаждаше, за да изрази недоволството си.

След първата среща с нея казах на сина си, че момичето не ми харесва. Не заради това, което правеше, напротив, тя се държеше скромно.

Просто чувствах, че този човек е скандален и много досаден. Не я харесвах, но и не изисквах от него да я остави. Когато той обяви, че ще се женят, казах, че ще дойда на сватбата, но освен това ще го помоля да не ме свързва с жена си.

Живея сама, съпругът ми почина, когато синът ми завършваше училище. Той бързо прие ролята на мъжа в къщата и пое част от задълженията, което ме направи щастлива.

Не злоупотребявах с помощта му, но понякога не можех да се справя без нея. Например, когато имах нужда от помощ при избора на уред, вдигането на нещо тежко или поправката на нещо.

Не се обаждах на сина си всяка вечер. Обикновено отлагах нещата, които можеха да почакат, за да може той да направи всичко наведнъж по време на едно посещение.

След като се омъжих, синът ми идваше веднъж месечно. Но дори и това се струваше ужасно често на снаха ми, за което тя не пропусна да ми каже по телефона.

Имах не един разговор със сина ми по този въпрос. Имам нужда от телефонни обаждания и съобщения от съпруга си като чадър за риба. Някак си мога да живея и без новината, че тя е бременна и синът ми я е оставил сама вкъщи.

Ако тя беше болна или в опасност, синът ми нямаше да дойде да ме види, щяхме да отложим срещата и това щеше да е всичко. Но ако той излезе, всичко е наред.

И не мога да кажа, че ме е грижа само за себе си. След като бебето се роди, дадох и креватчето, и количката, и масичката за повиване, и дори плика с парите.

Родителите на снаха ми като че ли не искаха да помогнат на младото семейство. Не си спомням да са дали нито един ефектен подарък, въпреки че и двамата работят и имат една дъщеря. Но това вече си е тяхна работа.

Наскоро започнах ремонт. Беше планиран отдавна, но докато тези алкохолици живееха над мен, нямаше смисъл да го правя, те редовно се наводняваха.

После продадоха апартамента и новите съседи наскоро сами го ремонтираха. Е, сега най-накрая мога да си подредя собственото жилище.

Спестявах пари, затова не поисках нищо от сина си. Напротив, предложих му следния вариант: той да ми помогне за ремонта, а аз да му дам парите, които спестих, като не взех професионалисти.

Синът се съгласи. Но мозъкът на съпругата му очевидно не схвана да осъзнае, че това е реален вариант. Още от първия ден тя започна да се обажда на него, а след това и на мен.

По правило не отговарях на телефона. Но синът ми има високоговорител, така че можех да чуя писъците на снаха си.

Един път тя дойде с детето, за да му се скара.

– Не го дръжте далеч от семейството, наемете професионалист, ако толкова много се нуждаете от него!

Засрамен, синът ми я прибра вкъщи, а аз реших, че наистина ще наема професионалисти. Няма да спестя пари, но нервите ми ще са спокойни и няма да има излишни истерии.

Казах на сина си за решението си и му платих за времето, което вече беше прекарал с мен. Казах му, че докато не успокои жена си, няма да се свързвам с него.

Не искам да слушам излишни претенции, аз също имам своите нерви и може да не се справя и да кажа твърде много.

Засега това е последното предупреждение и ще видим какво ще се случи.

 

Rate article
Синът ми помогна за ремонта, а съпругата му казва: не го отделяйте от семейството, наемете екип!