Синът ми и съпругата му се преместиха при мен и сега са недоволни от моите правила.

Моята къща – моите правила!!!

Позволих на сина ми и снаха ми да се настанят при мен, а те ми крещяха, че ги поучавам. Съжалявам, моята къща, моите правила. Ако не ви харесва, не я поддържам.

Синът ми се ожени преди две години. Мислех, че е глупаво да тичаш до службата по вписванията на двайсетгодишна възраст, но, разбира се, не ме послушаха. Синът ми реши да създаде семейство, той го създаде. Преди да се оженим, аз му бях преписала апартамента на майка ми. Разбира се, апартаментът не беше много добър, но това беше началото.

Младата двойка живя в този апартамент една година и след това реши да си купи друг, нов, от строителен предприемач. Синът продал апартамента, а родителите на снахата също внесли нещо. Свекърва ми се опита да ме притисне, като каза, че трябва да се помогне на децата, но аз помогнах – дадох апартамента . Можех да го запазя за себе си и да го дам под наем .

Не вярвам в съсобствеността, тя винаги ми изглежда като измама. Не разбирам как можеш да дадеш пари за апартамент, който дори не е построен. Но хората строят по този начин, знам за това, ами дадоха си парите, дадоха апартамента под наем . Не е имало никакви проблеми.

Изведнъж снахата загубила работата си и финансите им започнали да се влошават. Тогава те попитаха дали могат да живеят при мен. Веднага разбрах, че от това няма да излезе нищо добро. Не съм поласкана и знам, че е трудно да живеят с мен. Но в крайна сметка синът ми знае това. И ако поиска да живее с мен, той се съгласява. По някаква причина снаха ми не искаше да отиде при майка ми, не знам какво имат там.

Още от първия ден дадох ясно да се разбере, че в моята къща има определени правила и че те трябва да се придържат към тях. Например, аз си лягам в 22:00 ч. След това в къщата трябва да е тихо, да спя нащрек , а ако се събудя, да не заспивам. През деня винаги имам радио, което свири на заден план, и това е всичко. Младежите кимнаха и ние започнахме да живеем.

Първият месец мина без оплаквания. Ако направеха нещо не по моя вкус, аз спокойно им говорех за това, те се поправяха и продължавахме да живеем спокойно. Но от втория месец децата решиха да ми покажат ноктите си , снаха ми започна да ми ръмжи, синът ми започна да хърка.

– Мамо, нека не се ядосваме, добре? Какво толкова има в това да не слушаш радио в продължение на един ден? Ти дори не слушаш радиото, то е на заден план. Вече имам главоболие след работа.

– Защо да избърсвам чиниите, когато те сами ще изсъхнат? Просто смятам, че това е загуба на време, което може да се изразходва по-ефективно.

– Мамо, трябва ли да започваш да чистиш първо сутринта в събота? В края на краищата ние спим! Часът е едва десет сутринта, а ти вече размахваш парцал!

И имаше още и още подобни диалози. Изпаднах в ярост и им казах да се прибират.

– Ще ни изхвърлите на улицата само защото сме нарушили глупавите ви правила? – попита хладнокръвно синът ми.

– Това не са глупави правила, това са правилата на моята къща, които вие, като гости, сте се задължили да спазвате. Защо трябва да търпя неудобство в собствения си дом?

– Можете да ги промените. Не сме дошли при вас за нищо. Преминаваме през труден период.

– Хората, които преминават през труден период, са щастливи да получат каквато и да е помощ и не се възползват от правата си. Още от самото начало казах, че моята къща е моите правила.

– Направихте всичко възможно, за да ни накарате да се изнесем. Това е добре. Разбирам те, благодаря ти, мамо, помогна ми, няма да се обръщам към теб повече – синът се ядоса и започна да си събира нещата. Снахата се присъедини към него.

Те си тръгнаха. И аз не съжалявам за това, което направих. Те ме помолиха за помощ. Не съм ги молила да правят нещо неестествено, просто да следват установените правила, по които живея. Те може и да са се почувствали неудобно, но в противен случай и аз щях да се почувствам неудобно. А аз искам да се чувствам комфортно в собствения си дом. Ако те имат свой собствен дом, ще имат и свои собствени правила.

 

Rate article
Синът ми и съпругата му се преместиха при мен и сега са недоволни от моите правила.