Ще се прибера след 15 минути. – След 15 минути? – попита развълнувано жената.

Моят приятел е женен от няколко години. Можеше да се каже, че са щастливи заедно и имат наистина силно семейство, въпреки че никога не са имали деца. Въпреки това двойката все още беше малко странна, защото момичето ревнуваше съпруга си от абсолютно всички и често вдигаше скандали за това.

Двамата вървели по улицата и едно момиче ги срещнало – усмихвало се, мислейки си за своето, като съпругата веднага изтичала при това момиче и й казала да не се усмихва повече на съпруга й. Най-смешното беше, когато съпругата му ревнуваше една възрастна жена, на която той помагаше да разнася пакети. Подобна ревност просто достигаше до абсурд.

Така че човекът напълно спрял да общува с хората, имал фобия, че жена му отново ще крещи. Затова го изпратили в командировка в близкия град за два дни. Обикновено преди такива пътувания жена му винаги устройвала сцени на ревност и този път не бил изключение. Двойката се скарала и той си тръгнал.

Човекът казал, че командировката му ще продължи три дни, въпреки че отивал за два. В изблик на гняв друга фигура просто изскочи при него. Минали два дни, мъжът работил и бързал да се прибере при любимата си. По пътя към дома купил цветя и отишъл до магазина за сладкиши.

Влизайки в магазина, той видял жена си. Тя била ярко гримирана и облечена провокативно. Мъжът се скрил. Жената не била сама, а била заобиколена от доста представителен мъж. Той я прегръщал и държал бутилка коняк. След това жената си тръгнала с мъжа и тръгнала по улицата. По-късно те влязоха в една от новите сгради.

Мъжът ги последва, двойката се прегърна и целуна по пътя. Той стоял там десет минути и не разбирал какво се случва, после се обадил на жена си.

– Здравей – казал мъжът.

– О, сега не мога да говоря много, защото приятелят ми дойде на гости при нас – отвърнала жената.

– Скоро ще се прибера, защото командировката приключи.

– А ти кога ще бъдеш? – попита развълнувано жената.

– След 15 минути. Отнема ми не повече от 15 минути да отида от къщата на любовника ти, просто стоя пред прозорците му. Сега се прибирам вкъщи и искам никога повече да не се появяваш там – каза мъжът и закачи слушалката.

После разбра, че жена му неведнъж е ходила наляво, а ревността ѝ прикривала такива грехове. Много от общите им приятели знаели за това, но човекът просто бил заслепен от любов. Впоследствие мъжът подал молба за развод и срещнал мило и любящо момиче. Оженили се и им се родило момче.

 

 

Rate article
Ще се прибера след 15 минути. – След 15 минути? – попита развълнувано жената.