– Шегувате ли се? Толкова ли си щастлив, защото ми даваш кутия?

– Мария, защо си станала толкова рано? Дори нямаше да си отворя очите, ако не беше ти…

– Слушаш ли ме изобщо? Вчера ти казах, че трябва да отида при сестра ми. Сега искам да те попитам дали ще дойдеш с мен.

– О, Боже мой, за това ли ме събуди? Знаеш колко много я “обичам”, така че нека този път отидем без мен, а аз ще използвам времето, за да ти купя подарък. Какво искаш да ти подаря?

– Мислех, че тази година искам подаръкът ти да е изненада, защото винаги избирам какво да ми подариш, а това изобщо не е забавно.

Докато Мария тръгна да се среща със сестра си, Марк поспа един час и след това тръгна да търси “онзи подарък”, но не знаеше какво ще получи. Никакви идеи не му идваха наум.

Този път искаше да я изненада, да ѝ покаже, че наистина може да прави изненади, така че модните рокли и дантелените комплекти бельо, предлагани в магазините, не ѝ допаднаха. Те не бяха достатъчно “специални”. Дори отиде в железарския магазин и разгледа кухненските прибори, а там имаше много необходими и висококачествени артикули, но всички те не бяха “подходящи”.

Когато влезе в един магазин с всевъзможни дрънкулки, също беше убедена, че тук няма да намери нищо, но една малка кутия с много отделения привлече вниманието ѝ. Мъжът се усмихнал и отишъл с него до касата.

Мъжът прекарал още известно време в пазаруване и след това се прибрал вкъщи щастлив. Вечерта съпругата му се върнала от дома на сестра си. Двамата започнали да чакат заветните 12 часа, за да се срещнат с 25-годишната Мария. Марк не приличаше на себе си, по всичко личеше, че е много доволен от подаръка си, който грижливо беше скрил в опаковъчна хартия.

Той дори започна да снима как съпругата му бавно разопакова подаръка, но първата ѝ реакция беше изненада и разочарование.

– “Това шега ли е? Толкова ли си щастлива, защото си ми подарила една кутия?

– Това не е просто кутия, скъпа!

– О, да, тя има много отделения!

– Трябва да погледнеш в тях! Може би в едно от тях се крие твоето очарование от изненадата!

Мария веднага схванала намека и започнала да отваря малките отделения, като намерила козметика, която отдавна била заглеждала, дребни предмети за дома, парфюм, а в най-малкото отделение открила златен пръстен!

Мария и Марк сияеха от щастие. Жената беше щастлива от подаръка, а мъжът беше щастлив, защото никога не беше мислил, че ще е толкова приятно да прави такива изненади!

Какво мислите за такава изненада? Бихте ли искали да получите такава?

 

Rate article
– Шегувате ли се? Толкова ли си щастлив, защото ми даваш кутия?