Сестра ми се хранеше с всичко готово и родителите й се отдаваха на това, а сега ми се обажда с молби…

Със сестра ми Мария винаги сме имали съревнователни отношения и тя винаги се опитваше да бъде първа във всичко. Тя се омъжи преди мен и родителите ни не пестяха средства за нейната сватба, обсипвайки я с луксозни вещи, докато аз трябваше да се задоволя със скромна сватба поради финансови ограничения. Те твърдяха, че са похарчили всичките си пари за сватбата на Мария и не могат да си позволят да подкрепят моята.

Мария водеше комфортен живот с двете си деца, като си стоеше вкъщи или ходеше на салони за красота, защото съпругът ѝ я осигуряваше във всичко. Ние със съпруга ми, от друга страна, се преместихме да живеем при баба му, за да избегнем вземането на ипотечен кредит и задлъжняването. Вместо това използвахме решимостта си да изградим успешен бизнес, като отворихме магазин и посветихме цялото си време на развитието му.

В крайна сметка успяхме и разраснахме бизнеса си. По-късно Мария и съпругът ѝ се развеждат. Майка ми ме помоли да предложа на Мария работа в нашия магазин, тъй като тя стана самотна майка. Аз обаче знаех, че истинската причина за развода е изневярата на Мария. Когато сестра ми се свърза с мен, тя се опита да преговаря за работа, очаквайки нещо по-добро.

Предложи ми да я наема на работа, въпреки липсата на опит, и да ѝ плащам определена сума пари, без да има реални отговорности. Бях шокиран от нейната дързост и отхвърлих искането ѝ. Не исках да я наема и да стана жертва на постоянните ѝ изисквания и промени в настроението, както се беше случило със съпруга ѝ. Твърдо ѝ казах, че трябва да си потърси друга възможност, тъй като не ме интересуваше да бъда използван.

 

Rate article
Сестра ми се хранеше с всичко готово и родителите й се отдаваха на това, а сега ми се обажда с молби…