Семейството ми се събра около масата за вечеря, но баща ми не се виждаше никъде. Сърцето ми веднага се изпълни с тревога и страх.

Бях само на 3 години, когато аз и баща ми бяхме единствените останали в семейството. Никога не видях майка си да расте, защото тя предпочете друг мъж пред семейството си. Баща ми никога не се опита да създаде ново семейство и посвети живота си на това да ме отгледа като свой единствен син. Когато пораснах, получих образование и се ожених, възникна въпросът къде ще живеем със съпругата ми. Баща ми имаше голяма къща в селото, в която имаше достатъчно място за всички нас, но и двамата със съпругата ми имахме работа в града и щеше да е неудобно. В отговор баща ми предложи да продадем къщата и да си купим по-малък апартамент. Послушахме съвета му и тримата започнахме да живеем заедно. Скоро семейството ни се увеличи с появата на сина ни, а баща ми беше невероятен помощник в грижите за внука ни. Докато аз работех, съпругата ми се грижеше за домакинската работа и всички живеехме хармонично. Всичко обаче се промени, когато разбрахме, че съпругата ми Саманта отново е бременна    .

перспективата да имаме още едно дете в нашия двустаен апартамент беше предизвикателство. Заех се с друга работа и търсех повече начини да печеля пари, търсех начини да разширя жизненото ни пространство. Един ден, когато се прибрах от работа, забелязах странна ситуация: семейството ми беше събрано около масата за вечеря, но баща ми не се виждаше никъде. Сърцето ми веднага се изпълни с тревога и страх. Страхувах се, че се е случило нещо ужасно. Саманта ми обясни, че е излязъл на разходка. Когато обаче нощта мина и той не се върна, тревогата ми се засили. Оказа се, че Саманта и баща ми са се скарали сериозно. Вероятно хормоните на бременността са изиграли роля. Малкият апартамент, който и без това беше тесен, изглеждаше недостатъчен за всички ни, а предстоящата поява на още едно дете само увеличаваше напрежението. Затова съпругата ми изрази мнението си пред него, че е излишен. Като чух това, в мен се събуди гняв. Изтичах навън и обиколих квартала, за да търся баща си. В крайна сметка го намерих на една пейка в парка, а лицето му беше пълно с тъга и сълзи. За първи път го виждах толкова разстроен. Сърцето ми се сви за любимия ми член на семейството. Паднах на колене пред него и го помолих: “Прости ми, татко. Прости на Саманта. Тя не осъзнаваше напълно тежестта на думите си”. Час по-късно всички се прибрахме у дома. Баща ми беше сам в стаята си и се чувстваше зле    .

Говорих със съпругата си, като изразих мнение, че ако тази ситуация се повтори, въпреки бременността ѝ, тя ще трябва да напусне къщата, за да направи повече място за всички. Благополучието и хармонията на семейството ни бяха от първостепенно значение и трябваше да осигурим подходящи условия за живот за всички.

 

Rate article
Семейството ми се събра около масата за вечеря, но баща ми не се виждаше никъде. Сърцето ми веднага се изпълни с тревога и страх.