Саманта влезе в магазина, следвана от непознат мъж. Когато той се приближи до нея с необичайно предложение, очите на момичето се разшириха.

Саманта забеляза мистериозен костюм, изложен на витрината на бутика. Изкушена от него, тя влезе в магазина, а мистериозното момче я последва. Изведнъж той се приближи до нея и каза: “Дълго време не смеех да се обърна към теб с това предложение… Между другото, здравейте. Бившата ми приятелка работи в този бутик. Надявах се, че ще ми помогнете.” Човекът беше видимо нервен, докато продължаваше: “Бихте ли се представили за моята приятелка? Скоро ще навърша четиридесет години и вече съм намерил любимата си. Съжалявам, че не съм избрал някоя по-млада…” Саманта се замисли, но накрая се съгласи   .

“какво трябва да направя за такова малко приключение?” – попита тя. “Облечи това, цветът ще ти отива”, отговори момчето и предложи на Саманта ярко малинов костюм, който идеално допълваше кафявата ѝ коса. Саманта и момчето се разхождаха напред-назад пред безразличната продавачка. Междувременно Саманта се чудеше защо непознатият е избрал точно нея, след като е можел да намери по-младо и вероятно по-привлекателно момиче. Всъщност Саманта изглеждаше много по-млада от действителната си възраст   .

Облечена в малинов костюм, тя се виждаше като красива жена с изящни скули, буйна къдрава коса и грациозни ръце. Запита се защо се нарича “леля”, след като навършването на четиридесет години е само началото на най-магическия етап от живота на една жена. След като за шести път се разходиха из бутика, Саманта се намеси: “Извинете ме, но ми се струва, че вашият обект на любовта изобщо не забелязва присъствието ни. Може би трябваше да потърсите по-свежа кандидатка за ролята на любовница?”. Мъжът само се засмя и двамата заедно се отправиха към изхода. Мъжът придружи Саманта до дома ѝ и на прага я помоли за телефонния ѝ номер. Саманта се почувства отново като младо, двадесетгодишно момиче. В деня на сватбата им мъжът признал на Саманта, че никога не е имал друго момиче. Просто мечтаел да срещне някоя толкова зашеметяваща като нея, но не знаел как да се приближи до нея, без да рискува да бъде отхвърлен.

 

Rate article
Саманта влезе в магазина, следвана от непознат мъж. Когато той се приближи до нея с необичайно предложение, очите на момичето се разшириха.