Родителите помагат на дъщеря си с жилище и ѝ изпращат пари. Но когато разбрали с кого е имала връзка, я заплашили, че ще я лишат от всички помощи.

Момичето е на двадесет години. Учи в университет в столицата, живее в столицата в малък едностаен апартамент, който е купен от родителите ѝ и е регистриран на името на майка ѝ. Понякога момичето си намира работа на непълно работно време, но тя не е достатъчна за сериозни доходи. По принцип момичето е субсидирано от родителите си, които живеят в периферията. Баща ѝ и майка ѝ все още не са стари, работят и получават добри заплати. Ето защо за тях не е трудно да осигурят на дъщеря си необходимия минимум. Родителите смятат, че големите пари на тази възраст са изпълнени с непредвидими последици.

Така момичето живее до четвъртата година, докато не се запознава с едно момче, двайсет и четири годишно. Според момичето момчето е умно и талантливо. Шефовете го хвалят – той е занаятчия. Познава много добре автомобилите. Печели много. Но също така я пропилява. И дава пари назаем на всеки, който поиска. Майка му се възмущава, че момчето дори няма свидетелство за завършено училище. “Той не иска да учи”, казва тя. Родителите го принуждават да постъпи в техникум, но той бяга и оттам. Служил е в армията. И си намерил работа в автосервиз. Печели добри пари, така е.

Но живее с цялото си сърце. Верен приятел. Това не е мъжът, който искате за съпруг. Той ще даде последната риза на непознат човек и семейството ще живее в глад. Това е очевидно дори сега. И какво влияние има върху дъщеря си?! Тя има само една двойка за три години и едва издържа последните изпити. – Накратко, казах директно на дъщеря си: “Ти си възрастно момиче и не мога да изисквам от теб да напуснеш приятеля си. Но пълнолетните деца не седят на врата на родителите си. Затова, ако си сигурна, че вече си достатъчно зряла, за да вземеш собствено решение, тогава добре дошла в зрелостта. Намери си собствено жилище и си намери работа. Оставете приятеля си да ви издържа сега. А ние с баща ти ще видим как се справя той. А ако искаш да бъдеш подкрепяна от родителите си, тогава ни се подчинявай…”

 

 

Rate article
Родителите помагат на дъщеря си с жилище и ѝ изпращат пари. Но когато разбрали с кого е имала връзка, я заплашили, че ще я лишат от всички помощи.