Родителите на зет ми поканиха младежите да живеят в техния апартамент, но след известно време поставиха тежки условия.

Ще ви разкажа за моите сватове. Странни хора със странни отношения в семейството. Дъщеря ми се срещаше със сина им в продължение на три години. Живееха пълнолетен живот. Дъщеря ми не искаше да живее с него в граждански брак, не й харесваше особено статутът на съжител. Скоро имаше предложение и наскоро дъщеря ми се омъжи. След сватбата те се установиха в дома на зет ми. Отначало дъщеря ми не забелязала нищо странно. Е, те живеят в неговия апартамент, какво лошо има в това? А после дойде майката на зет ми, каза, че трябва да платят за апартамента. Но не за дълго; разбира се, тя не постави никакви срокове, но помоли да не се бавят.

Въпросът е какви са отношенията на зет ми с родителите му. Случи се така, че зет ми имаше особени отношения с родителите си. Оказа се, че същият апартамент, в който сега живеят младите хора, родителите на зет ми са му дали за 20 години. Но с условия: 1. Апартаментът ще бъде регистриран на името на баща му. 2. Той трябва да изплаща заема навреме. Заем за живеене в този апартамент. Зет ми, както се оказа, трябва да даде на родителите си една трета от сумата на този апартамент, която те някога са дали на сина си. И едва след като плати парите, родителите ще препишат този апартамент на него. Дъщеря ми и съпругът ѝ работят.

Печелят добре; зетят, разбира се, повече. Цялата му заплата отива за погасяване на дълга, а освен това е взел работа на половин работен ден. През цялото това време е живял за сметка на дъщеря ми, оставали са му истински стотинки. Струва ми се, че тъй като тази двойка сега е млада, трябва да живее за удоволствие. Дълговото робство сега не е добро за тях. Освен това, ако има възможност да подари апартамента, за да живеят в него млади хора, защо да не го даде? Това е вашето собствено дете; защо ви трябват такива планове, за да се обогатявате?

 

 

Rate article
Родителите на зет ми поканиха младежите да живеят в техния апартамент, но след известно време поставиха тежки условия.