Родителите на съпругата ми ни помолиха да им позволим да ходят във вилата ни, когато нас ни няма или когато нямаме нищо против. Това не може да продължава така

Със съпругата ми сме щастливо женени, имаме две деца.

В добри отношения сме и с родителите си, обичаме да пътуваме през лятото, а баща ми има селска къща, родителите на съпругата ми също имат такава. Или по-скоро беше. Въпреки това не сме ходили там често, максимум – няколко пъти на лято. Освен това там не можеш да седиш дълго време – няма никакъв комфорт. Брат ми и семейството му, сестрата на майка ми също идват при родителите ми за лятото. Същото е положението и в къщата на родителите на съпругата ми. Не искаме да притискаме другите, освен това можем да си позволим още една почивка.

Преди пет години си купихме и селска къща. Или по-скоро първо парцел, а след това построихме вила с баня (без земеделие, зона за отдих). През лятото вече не ходим често там, максимум два пъти месечно с приятели. Но през зимата ходим там често.

Преди две години братът на съпругата ми имаше проблеми с финансите. Родителите на съпругата ми продадоха къщата, с условието, че когато всичко се изравни, ще купят отново и по-добър вариант, какъвто имаме ние – със зимна експлоатация. Но всичко това остана в проекта. Дойде годината на пандемията. Родителите на съпругата ми ни помолиха да им позволим да ни посещават, когато отсъстваме или когато нямаме нищо против.

Естествено, освен родителите на съпругата ми там започнаха да ходят и братът на съпругата ми и нейната сестра. Всички с децата и семействата си. Първият скандал се случи през пролетта. Забраних им да засаждат лехи и да поставят оранжерия, но съпругата ми и аз не бяхме послушани. Вторият скандал стана, когато свекърът ми купи на децата ми детски креватчета и ни даде стая в собствената ни къща. Сега те ходят там всеки уикенд, а ние със съпругата ми вече разбираме, че вилата не е наша.

Поставихме условия следващия уикенд да отидем с приятели и никой да не е там. Така че сега ние сме най-големите им врагове. Освен това ни изнесоха дълга лекция да почистим бъркотията.

Подготвяме се за скандал. Наистина не ми харесва, вложих пари, за да имам място за почивка, а не да го давам на някого. Искам да сменя ключалките и това е всичко. Жена ми ме разбира, но не иска да се кара със семейството. Как да намеря правилния изход от тази ситуация? Ясно е, че това не може да продължава така.

 

Rate article
Родителите на съпругата ми ни помолиха да им позволим да ходят във вилата ни, когато нас ни няма или когато нямаме нищо против. Това не може да продължава така