Родителите на съпруга ми могат да ни помогнат с жилище, но не искат. Така че нека не се надяват да видят внука си

Съпругът ми има богати родители. Те много добре знаят, че след като се оженихме, със съпруга ми решихме да си построим собствена къща. Мечтаехме за уютна къща с голям двор. Но въпреки че имаха възможност, родителите на съпруга ми никога не ни предложиха помощта си. Въпреки че виждаха как спестяваме всяка стотинка, с която разполагаме. За четирите години, откакто сме женени, успяхме само да купим парцел и да поставим основите.

Много обичам съпруга си и не се омъжих за него заради богатството на родителите му. Веднага след сватбата започнахме да живеем в апартамент под наем. Това, което печелим, не е достатъчно, за да построим собствен дом. Ето защо решихме засега да нямаме деца.

Веднъж бяхме на гости на свекърва ми и свекъра ми. Те започнаха да ни питат кога ще решим да имаме дете. Отговорих, че докато не си купим собствено жилище, все още не се занимаваме с този въпрос. А откъде ще вземем пари? Родителите на съпруга ми се направиха, че не разбират.

Мина време. Със съпруга ми решихме, че след трийсетте не е толкова лесно да забременееш. А ние искахме да бъдем млади родители. Три месеца по-късно разбрах, че съм бременна.

Отидохме при родителите на съпруга ми, за да споделим новината с тях. Надявах се, че ще ни помогнат поне с пари. Но това не се случи. Те се зарадваха за нас и това беше всичко… После казаха, че нямат пари да ни помогнат. Много добре знам, че те имат пари. Тъстът ми спестява за нова кола. Аз обаче не искам да изяснявам нищо с тях. Въпреки че сме много обидени.

Когато бебето се появи, няма да поддържаме връзка с тях.

Дори ако свекърва ми и свекърът ми искат да видят внука си, ще им бъде отказано. Нека се възхищават на парчето си олово, ако то е по-важно за тях от внука им. Наистина се надявахме, че те ще се опомнят. Бебето ще се роди скоро. Жалко е, но детето ни ще дойде от болницата в апартамент под наем. И аз обвинявам родителите на съпруга ми за това.

Нима купуването на кола е по-важно от купуването на жилище за бъдещия им внук? И кои са те след това? Не мога да разбера поведението им. Ако имах възможност, определено щях да помогна на децата си. Какво мислите вие?

 

 

Rate article
Родителите на съпруга ми могат да ни помогнат с жилище, но не искат. Така че нека не се надяват да видят внука си