Родителите на младоженеца поискаха от мен и моите родители здравен сертификат

Процесът на сватосване в повечето случаи протича според традициите. Опитът на приятели и роднини показва, че не всичко минава гладко. Не винаги е приятно за страните. В повечето случаи родителите на виновниците започват да си предявяват изисквания един към друг. Точно това се случи в моя случай. Родителите на бъдещия ми съпруг бяха първите, които изказаха своите искания. Първото и най-важно от техните искания беше да бъда прегледана. Първоначално не обърнах внимание на това, което казаха, въпреки че бях много изненадана. Родителите ми също бяха изненадани да го чуят. Те не си замълчаха, а казаха, че това са глупости. На бъдещата ми свекърва не ѝ хареса реакцията на родителите ми.

Тя каза, че освен че трябва да ме прегледат, всички членове на семейството ми трябва да им представят заключение за здравословното си състояние. За първи път чувахме това. Баща ми не можа да се сдържи. За да не предизвика кавга, той стана и си тръгна. Бях много смутен. А младоженецът седеше и кимаше с глава. Беше очевидно, че знае какво ще поискат от нас родителите му. Вечерта разбрах, че свекърва ми е настанила мен и младоженеца в различни стаи. Е, нищо страшно, помислих си, явно в тяхното семейство това е обичай, това е тяхно право и така трябва да бъде.

Свекървата ми пожела лека нощ и ме предупреди да се събудя рано сутринта: ще трябва да отидем до нотариалната кантора, за да съставим и подпишем брачния договор. Не можех да издържам повече. Казах, че със сигурност ще бъда готова. Но не си легнах. Събрах си нещата и избягах. Изтрих всички социални мрежи, смених телефонния си номер. Не исках повече да контактувам с годеника си и странните му родители. Важно е да осъзнаете навреме, че правата ви са нарушени. Момичета, ценете себе си. Никой няма право да нарушава границите ви, свободата и правата ви. Не оставайте там, където не се отнасят правилно с вас и не ви уважават.

 

Rate article
Родителите на младоженеца поискаха от мен и моите родители здравен сертификат