Родителите ми решиха да дадат на сестра ми своята кола и когато трябваше да отидат някъде, питаха съпруга ми. Не можех да издържам.

Имам сестра. Между нас няма голяма разлика във възрастта. Аз съм само с четири години по-голяма. Но изразът “нашето малко момиченце” се е прилагал към сестра ми през целия ѝ живот, а мен още от детството ми всички ме смятат за възрастна. Това не допринесе за укрепване на отношенията ни. Сестра ми много бързо разбра, че ще ме обвинява за всичко, и така и стана. Винаги ме наказваха, защото не съм следвала, не съм казвала, не съм била внимателна. А сестра ми беше малка, така че не разбираше нищо. Сестра ми постъпи в университета. За това, че отпадна още в първи курс, бях виновна и аз, защото не ѝ помогнах да си вземе изпитите.

Очевидно аз трябваше да ги взема вместо нея. А родителите ми по някаква причина не виждаха вината си. Всичко ставаше все по-абсурдно. Изпитах облекчение, когато приятелят ми ми предложи брак и се ожених. Когато сестра ми навърши двайсет и три години, аз вече бях бременна. Живеехме в нашия апартамент, който ни беше подарен от родителите на съпруга ми. Нямахме кола. Но родителите ми имаха кола. Когато баща ми се разболя, му забраниха да шофира и аз се надявах, че ще ми дадат колата.

Аз имах шофьорска книжка, съпругът ми също. Но родителите ми решиха да дадат колата на сестра ми. Татко каза, че сестра ми има по-голяма нужда от колата, тя работи надалеч, живее с тях и ще ги вози, ако се наложи. Но скоро сестра ми се премести в апартамент под наем и започна да живее с приятеля си. Съпругът ми взе заем и си купи кола. И баща ми и майка ми започнаха да искат да ги вози на пазар, на вилата, на гости. Искаха почти всеки ден. Съпругът ми с удоволствие изпълняваше молбите им, но аз бях обидена. След това родителите ми подариха кола на сестра ми и сега се налага да ги возим постоянно в нашата кола. Толкова съм раздразнена от тази несправедливост!

 

 

Rate article
Родителите ми решиха да дадат на сестра ми своята кола и когато трябваше да отидат някъде, питаха съпруга ми. Не можех да издържам.